Vlasnica hotela ne želi gojazne goste: Diskriminacija je što moram to da gledam

Izvor: B92, 09.Jun.2020, 11:48

Vlasnica hotela ne želi gojazne goste: "Diskriminacija je što moram to da gledam"

Vlasnicu jednog hotela u nemačkom Kukshavenu optužuju za diskriminaciju nakon što je objavila da u hotelu ne želi ljude teže od 130 kilograma.

"Naš interijer nije prikladan za ljude koji su teži od 130 kilograma", navedeno je na internet stranici hotela "Beachhotel Sahlenburg", zbog čega je sada vlasnica Anglelika Hargeshajmer na udaru kritika, navodi "Bild".

Svoju je odluku komentirasala za jedan regionalni magazin, pravdajući se da su takvu odluku doneli nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << što je jedan gost prekomerne težine navodno slomio krevet.

Navodno su joj se i neki gosti s prekomernom težinom žalili da ne mogu da stanu u tuš-kabinu ili da im stolice nisu bile udobne.

"Želimo da naši gosti imaju udobnost. Imamo dizajnerske stolice, pravi klasik. Kad osoba teža od 130 kilograma sedne na njih, one to ne mogu da izdrže. Želim dizajnerski hotel s lepim nameštajem, a ne da mora da bude napravljen od čvrste hrastovine", rekla je.

Ne obazire se ni na prigovore vezane za navodnu diskriminaciju gostiju.

"Iskreno, smatram da je diskriminirajuće što ja to moram da gledam. Ako sam debela, to znači da nešto nije u redu sa mnom. Nekima je rad štitne žlezde izgovor. I sama imam problema sa štitnom, pa šta sad? I dalje moram da pazim na ishranu i da držim do sebe", kaže Hargeshajmer.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vlasnica hotela u Njemačkoj ne želi gojazne goste

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Jun.2020

Vlasnicu jednog hotela u njemačkom Kukshavenu optužuju za diskriminaciju nakon što je objavila da u hotelu ne želi ljude teže od 130 kilograma.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.