Veganka umrla od iscrpljenosti: Poslednjih 5 godina provela u Aziji na posebnom režimu ishrane FOTO

Izvor: B92, 01.Avg.2023, 13:47

Veganka umrla od iscrpljenosti: Poslednjih 5 godina provela u Aziji na posebnom režimu ishrane FOTO

Ruskinja Zana Samsonova poslednjih pet godina je živela u jugoistočnoj Aziji i hranila se isključivo sirovom veganskom hranom koja se sastojala od voća, klica semenki suncokreta, voćnih frapea i sokova.

Međutim, Zanine prehrambene navike su poslednjih meseci postale zabrinjavajuće restriktivne, što je dovelo do njene smrti. Zana je 21. jula umrla od infekcije slične koleri, pogoršane iscrpljenošću tela veganskom ishranom, rekla je njena majka Vera ruskim novinama. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Kako prenosi Vechernyaya Kazan, Zanin službeni uzrok smrti još nije utvrđen jer njena porodica tek pokušava da organizuje prevoz njenog tela u Rusiju.

Vera nije odobravala ekstremnu prehranu svoje ćerke i pokušavala je da je uveri da se uravnoteženije hrani, ali ona je to odbijala.

"Videli smo Zanu pre nekoliko meseci u Šri Lanki, izgledala je iscrpljeno. Poslali su je na lečenje s kojeg je pobegla. Kad sam je video, bio sam užasnut", rekao je njen anonimni prijatelj.

Influenserka je 10 godina sledila vegansku prehranu. Na početku je povremeno dopuštala ribu i mlečne proizvode. Tokom godina je sve više ograničavala namirnice koje konzumira. U objavi od 7. juna, Zana je rekla da je uzbuđena zbog sezone voća na Tajlandu.

"Vreme je za debljanje", poručila je tada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Influenserka jela samo sirovu hranu, razbolela se i umrla od izgladnjivanja i infekcije

Izvor: Luftika.rs, 01.Avg.2023

Influenserka koja je promovisala vegansku sirovu ishranu bila je na dijeti koja je bazirana na egzotičnom voću i navodno je umrla od gladi i iscrpljenosti, prenosi Daily Mail.. Ruskinja Žana Samsonova (39) bila je deset godina na sirovoj ishrani koja se sastojala od voća, klica suncokretovih semenki,...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.