Vaš dom treba da bude mesto gde ste najsrećniji - ako to nije slučaj, evo kako da postignete!

Izvor: BKTV News, 16.Feb.2017, 10:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vaš dom treba da bude mesto gde ste najsrećniji - ako to nije slučaj, evo kako da postignete!

Način na koji uređujete dom je ujedno i odgovor da li ste srećni u njemu. Zadovoljni ljudi vode računa o svom domu, unose sitnice i toplotu, dok nesrećni žive u prljavštini i haosu.

Uvek pazite na to da se, na primer, dva-tri časopisa ne pretvore u hrpu koja samo skuplja prašinu. Na vreme se rešavajte nepotrebnih stvari i ne dozvoljavajte da preuzmu prostor.

Važna zahvalnica na zidu, dečje medalje, diploma… Šta god ima veliko značenje zaslužuje da bude >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << izloženo pogledima, a zbog tih predmeta ćete se osećati bolje čim ih ugledate u prolazu.

Ne ustručavajte se da sredite dom po svom ukusu. Neka bude uređen onako kako vam odgovara i nije nužno u skladu s trendovima.

Mala zona stvorena samo za odmor ponekad nije veća od jednog ili dva kvadrata, ali to je poseban prostor u kojem se možete udubiti u svoj svet. To može biti i stara fotelja.

Što više biljaka, to bolje. Istraživanja su odavno dokazala da nas biljke smiruju i pozitivno utiču na naše psihološko stanje stoga se slobodno okružite njima.

Druženja s prijateljima ili porodicom napuniće istovremeno i vas, i vaš dom pozitivnom energijom.

Ako zbog položaja kuće ili stana tj. prozora na domu nema dovoljno prirodnog svetla, nadomestite to veštačkim svetlom. U dnevnim i večernjim časovima često palite sveće koje životnom prostoru daju posebnu toplinu.

Ne morate biti robovi krpa i sredstava za čišćenje, dovoljno je da imate raspored održavanja kog se pridržavate.

Prostorija u kojoj spavamo izuzetno je važna. Stručnjaci za uređenje savetuju da upravo ona bude prva kojoj ćemo posvetiti pažnju. Ona je poslednje što vidimo pre nego što utonemo u san nakon dugog dana i prvo što vidimo kada se ujutro probudimo, pa energiju te prostorije nosimo sa sobom.

Barem jedan zid treba da bude obojen nekom od boja koje dokazano dobro utiču na nas, poput zelene ili narandžaste.

Sveće, difuzori ili pak miris za dom iz kućne radinosti poput zapaljene borove grančice – prijatan miris takođe podiže raspoloženje.

12. Životni prostor pun uspomenama

Fotografije na zidu ili na policama možda nije lako održavati, ali pogled na njih svaki put razvlači usne u osmeh. Stoga, ne bežite od velikog broja fotografija u svom domu.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.