Valdorf kruške

Izvor: Domino Magazin, 27.Jun.2011, 06:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Valdorf kruške

Kuvanje za početnike Mike Dajmaka

Kruške (2 kom) – oko 500 gr; celer – 100 gr; ementaler – 100 gr; majonez – 100 gr; prstohvat ljute mlevene paprike; dva cela oraha

Viljamovka je kruška čudnovata. Od nje se pravi možda najčuvenija rakija na svetu, sočna je pa se u slast jede i takva kakva je, ali uspešno glumi i povrće u predjelu što sledi.

Dve poveće kruške se uzduž preseku na pola, pa koštice bace, a sredina pojede kao zanimacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << uz kuvanje. S tom zanimacijom svakako ne treba preterivati jer uz kožu mora da ostane i meso. Bar santimetar debelo.

Celer se izrenda na najkrupniju rešetku, pa kroz iste rupe propusti onoliko ementalera koliko je bilo i celera. Sir se sjedini s majonezom i to je nadev. Njime se pune kruške što se odozgo obazrivo zapraše ljutom mlevenom paprikom pa ukrase polutkama oraha.

Ovim  predjelom, u hotelima »Valdorf Astorije« nekada je počinjao svaki svečaniji obed, pa otuda i ime i poreklo specijalitetu, što više nije samo hotelska već i kućna privilegija.

Kuvanje za početnike



Piše: Mika Dajmak

Autor je urednik Malog kuvara, dodatka petkom u dnevniku Danas, tvorac nekoliko serijala o kuvanju na raznim televizijama, pisac više bestselera iz oblasti kulinarstva: "Sočni kuvar Dva debela novinara", "Šaputanja iz rerne debelih novinara"...

Specijalni dodatak svakog petka

na osam strana.

Nastavak na Domino Magazin...






Povezane vesti

Karbonara na brzaka

Izvor: Domino Magazin, 28.Jun.2011, 06:09

Kuvanje za početnike Mike Dajmaka..Špageti – 500 gr; slanina – 200 gr; jaja – 3 kom; kisela pavlaka – 1 čaša; gorgonzola – 100 gr..Kao što ime govori, jelo što se da pripremiti za petnaestak minuta. Dakle, jasno je da su ga izmislile zaposlene domaćice. Tako im i treba kad su se borile...

Nastavak na Domino Magazin...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.