Izvor: Domino Magazin, 27.Jun.2011, 06:47 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Valdorf kruške
Kuvanje za početnike Mike Dajmaka
Kruške (2 kom) – oko 500 gr; celer – 100 gr; ementaler – 100 gr; majonez – 100 gr; prstohvat ljute mlevene paprike; dva cela oraha
Viljamovka je kruška čudnovata. Od nje se pravi možda najčuvenija rakija na svetu, sočna je pa se u slast jede i takva kakva je, ali uspešno glumi i povrće u predjelu što sledi.
Dve poveće kruške se uzduž preseku na pola, pa koštice bace, a sredina pojede kao zanimacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << uz kuvanje. S tom zanimacijom svakako ne treba preterivati jer uz kožu mora da ostane i meso. Bar santimetar debelo.
Celer se izrenda na najkrupniju rešetku, pa kroz iste rupe propusti onoliko ementalera koliko je bilo i celera. Sir se sjedini s majonezom i to je nadev. Njime se pune kruške što se odozgo obazrivo zapraše ljutom mlevenom paprikom pa ukrase polutkama oraha.
Ovim predjelom, u hotelima »Valdorf Astorije« nekada je počinjao svaki svečaniji obed, pa otuda i ime i poreklo specijalitetu, što više nije samo hotelska već i kućna privilegija.
Kuvanje za početnike
Piše: Mika Dajmak
Autor je urednik Malog kuvara, dodatka petkom u dnevniku Danas, tvorac nekoliko serijala o kuvanju na raznim televizijama, pisac više bestselera iz oblasti kulinarstva: "Sočni kuvar Dva debela novinara", "Šaputanja iz rerne debelih novinara"...
Specijalni dodatak svakog petka
na osam strana.
Karbonara na brzaka
Izvor: Domino Magazin, 28.Jun.2011, 06:09
Kuvanje za početnike Mike Dajmaka..Špageti – 500 gr; slanina – 200 gr; jaja – 3 kom; kisela pavlaka – 1 čaša; gorgonzola – 100 gr..Kao što ime govori, jelo što se da pripremiti za petnaestak minuta. Dakle, jasno je da su ga izmislile zaposlene domaćice. Tako im i treba kad su se borile...