Uginula najpoznatija svinja u istoriji

Izvor: B92, 17.Jun.2021, 15:47

Uginula "najpoznatija svinja u istoriji"

Svinja koja je postala neverovatno poznata, prava nacionalna ikona u Kini, nakon što je preživela 36 dana pod ruševinama u razornom zemljotresu 2008. godine, uginula je u 14. godini.

Džu Đenćijang, ili Snažna svinja, stekla je slavu nakon što je pronađena živa posle zemljotresa magnitude 7,9 u jugozapadnoj pokrajini Sečuanu 12. maja 2008.

U potresu je poginulo ili nestalo blizu 90.000 ljudi, a čudesna priča o svinji, koja je preživela na vreći uglja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i kišnici, pozdravljena je kao nadahnjujući simbol volje za preživljavanjem.

Svedoci su rekli da je mlada Džu Đenćijang do trenutka izvlačenja iz ruševina toliko smršala da je više nalikovala kozi.

Na internetu, a posebno na sajtu "Veibo" su je od tada prozvali "najpoznatijom svinjom u istoriji".

"To je zaista snažna životinja, ne samo što je preživela zemljotres, već i zbog 13 godina života nakon toga", stoji u jednom tekstu na sajtu "Veibo".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NAJSTARIJA SVINJA UMRLA PRIRODNOM SMRĆU: Preživela zemljotres u kom je poginulo 87.000 ljudi, dočekala 100. godinu života! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jun.2021

Kineski narod ju je mnogo voleo, bila je njegov heroj..Džu Jiankiang je napustila ovaj svet. Sečuanova voljena maskota, čije ime znači "svinja jake volje", u sredu je napustila ovaj svet, izvestio je "Global Times", nakon što je tokom poslednjeg meseca povredila papak na zadnjoj nozi. Imala je...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.