Trivan: Srbija zaostaje 25 godina u zaštiti životne sredine

Izvor: N1 televizija, 17.Sep.2018, 17:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trivan: Srbija zaostaje 25 godina u zaštiti životne sredine

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan ocenio je da Srbija u toj oblasti zaostaje 25 godina u odnosu na razvijene evropske zemlje.

On je tokom razgovora sa direktorkom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za Srbiju i region Zapadnog Balkana Žužanom Hargitaj naveo da su i druge zemlje pre Srbije bile suočene sa sličnim problemima, ali i da su se približile EU zahvaljujući pomoći EBRD.

"Saradnja sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj svih ovih godina >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << je bila odlična i EBRD je partner koji će snažno podržati sve što nam je prioritetno, od pitanja otpadnih voda, komunalnog otpada do Vinče koja je na neki način postala paradigma onoga što je borba za zdravu životnu sredinu i naše saradnje sa EBRD", rekao je Trivan, a prenelo Ministarstvo zaštite životne sredine.

Direktorka Evropske banke za obnovu i razvoj Žužana Hargitaj kazala je da će EBRD trećinu ukupnih sredstava planiranih za različite projekte u Srbiji opredeliti za investicije u zelenu ekonomiju. Ona je dodala da će se program Zeleni gradovi, koji pruža podršku gradovima u rešavanju sistemskih problema, kao što su kvalitet vazduha, energetska efikasnost, komunalni otpad i prerada vode, preko Beograda proširiti i na druge gradove u Srbiji.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.