Top pet kulinarskih trikova

Izvor: NaDlanu.com, 16.Maj.2012, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Top pet kulinarskih trikova

Svi znamo da spora priprema doprinosu da ukus jela bude bolji, ali ko još ima vremena za to? Pročitaj pet trikova za poboljšanje ukusa i smanjenje vremena u kuhinji

1. Proprži začineAko začine propržiš na ulju ukus jela će sigurno biti intezivniji. Bilo bi dobro da se proprži ceo začin. Kumin, korijander i morač su naši favoriti. Pržite ih samo dok, lepo mirišu, jer vrlo brzo mogu da zagore.2. Ispecite povrće na visokoj temperaturiVisoka temperatura za pečenje održava ukus povrća i donosi mu slast- velika nagrada za malo truda.Uz ovih nekoliko smernica ovakvo pečenje povrća će postati za tebe mačiji kašalj. Temperatura rerne neka bude na maksimumu.Povrće isecite na slične komade, jer će se tako ravnomerno peći. Nepretrpavati pleh povrćem.3. Izgradi bazu ukusaOsnova za mnoga italijanska jela je "sofrito" - mešavina raznovrsnog povrća isečenog na kockice koje se prži na maslinovom ulju, dok se ne postigne konzistentnost, znači ne treba da se raskuva povrće, niti da se karamelizuje.Uazo uvek imajte sofrito, pri ruci. Uštedećete puno vremena ako ga pripremite unapred.Pripremite sofrito, zamrznite ga i kad zatreba odmrznite.4. Pojačajte ukus povrća Pospite so i šećer na hranu sa visokom sadržajem vode:krastavac, paradajz i ostavite da odstoji 20 do 40 minuta i gledajte šta se dešava. Ovo kvašenje izvlači sokove, ističe suštinu i pravi prirodan sos.5. Propržiti maslacKrčkajte maslac dok ne potamni. Vodite računa, jer je tanka linija između zagorelog i lepo prpopženog maslaca, čak i za najiskusnije kuvare. Tako propržen maslac možete koristiti za peciva, ili za sos za piletinu ili ribu.

Nastavak na NaDlanu.com...






Povezane vesti

Top pet kulinarskih trikova

Izvor: BanjalukaLive.com, 16.Maj.2012

Svi znamo da spora priprema doprinosu da ukus jela bude bolji, ali ko još ima vremena za to? Pročitaj pet trikova za poboljšanje ukusa i smanjenje vremena u kuhinji. 1. Proprži začine Ako začine propržiš na ulju ukus jela će sigurno biti intezivniji. Bilo bi dobro da se proprži cijeli začin....

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.