Težak život En Hejš: Napadana zbog lezbejske veze, tužno detinjstvo i tragičan kraj

Izvor: B92, 12.Avg.2022, 20:32

Težak život En Hejš: Napadana zbog lezbejske veze, tužno detinjstvo i tragičan kraj

Glumica En Hejš preminula je nakon nedelju dana provedenih u komi posle užasne saobraćajne nesreće. Glumica, osim što je okončala tragično, imala je i teško detinjstvo, problematičan život, nestabilne partnerske odnose i problem sa zavisnošću,

Hejš, glumica britke inteligencije, postala je istaknuta početkom 1990-ih, glumeći blizance u sapunici "Drugi sve", i sa filmskim ulogama, uključujući ulogu Laure u debitantskom dugometražnom filmu Nikol Holofcener, "Hodanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i pričanje".

Njena prva velika uloga bila je devojka Džonija Depa u gangsterskoj drami Doni Brasko (1997). Iste godine dobila je i druge naslove: politička satira Vag the Dog, film Vulkan i klasik slešera "Znam šta ste radili prošlog leta".

Takođe te iste godine, Hejš je započela vezu sa zvezdom sitkoma i voditeljkom tok-šou Elen Dedženeres, ubrzo nakon što se komičarka autovala kao lezbejka. Par je bio zajedno tri godine; tada je Hejš govorila o svojoj zahvalnosti Harisonu Fordu koji je nastavio sa produkcijom filma "Šest dana, sedam noći", uprkos homofobičnoj reakciji na njenu vezu.

Godine 1998. glumila je Merion Krejn u rimejku Hičkokovog "Psiho" Gusa van Senta, a zatim je u narednoj deceniji snimala u proseku film godišnje, birajući kreativno ambiciozne projekte kako bi žonglirala sa roditeljskim obavezama.

Glumila je sestru Nikol Kidman u psihološkoj drami Džonatana Glejzera "Rođenje", i devojku Eštona Kučera u komediji "Spread". Godine 2011. nastupila je u pobedničkoj indi komediji "Cedar Rapids" i igrala je kao bivša žena korumpiranog policajca Vudija Harelsona u "Rampart".

Nedavne ključne filmske uloge uključuju majku serijskog ubice Džefrija Damera u biografskom filmu iz 2017. i kao pobesnela umetnica pored Sandre Ou u hvaljenoj crnoj komediji "Catfight" iz 2016. Recenzirajući taj film, Bendžamin Li iz Gardijana nazvao ga je "retkom komedijom koja ima nešto da kaže i jedinstveno ambicioznom strukturom koja prevazilazi ograničeni budžet."

"Obe glavne uloge su odlične, a Heč se posebno pokazala na velikom ekranu, kojoj je dozvoljeno da živi više od sporednog lika", rekao je tada

Takođe je bila takmičarka u sezoni 2020. u američkoj emisiji Ples sa zvezdama.

Godine 2001. Hejš je objavila memoare "Call Me Crazy", koji detaljno opisuje njeno burno odrastanje kao najmlađe od petoro dece u porodici koja se selila 11 puta tokom njenog detinjstva.

Kada je Hejš imala 13 godina, njen otac je umro od side, za koju je rekla da je dobio od istopolnih partnera. Hejš je takođe tvrdila da ju je njen otac više puta silovao kao dete, što je dovelo do toga da je dobila genitalni herpes u mladosti. Ostali članovi njene porodice osporili su tu tvrdnju.

Tri meseca nakon što im je otac umro, Hečov brat, Nejtan, poginuo je u saobraćajnoj nesreći, za koju je njegova sestra tvrdila da je samoubistvo. Hejš se ubrzo otuđila od majke.

Godine 2000, prema izveštajima, Heč se odvezla do pustinje i prošetala do ranča potpunog stranca gde je zatražila da se istušira, a zatim se smestila u dnevnu sobu da gleda film.

Stanar kuće pozvao je lokalnog šerifa nakon što Heč nije pokazivala da će ikada otići; glumica je nakratko primljena na psihijatrijsku jedinicu i priznala da je uzela ekstazi. U svojoj knjizi, Hejšova kaže da je bila "luda" prvih 31 godina svog života zbog zlostavljanja koje je, kako je rekla, pretrpela od strane svog oca.

Promovišući memoare, Heč je rekla da bi se u prošlosti povlačila u sebe da bi se zaštitila, a njen alter ego je bio Hristova polusestra koja je imala kontakt sa vanzemaljskim oblicima života.

Hejš se 2001. udala za kamermana Kolemana Lafuna, sa kojim je dobila sina. Brak je okončan razvodom, a 2009. je dobila sina sa Džejmsom Taperom, njenim kolegom u filmu "Men in Trees".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.