Sutra u Beogradu sahrana Šaulića: Završena obdukcija u Nemačkoj

Izvor: B92, 21.Feb.2019, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra u Beogradu sahrana Šaulića: Završena obdukcija u Nemačkoj

Pevač Šaban Šaulić biće sahranjen sutra u 15 sati u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju. Danas je u Nemačkoj završena obdukcija, a nalazi su potvrdili da je preminuo od povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći.

"Povrede zadobijene u nesreći izazvale su smrt. Bile su toliko velike da sve i da je operisan ne bi uspeli da mu spasu život. Osim toga, nema znakova da nije imao vezan pojas", saopštila je nemačka policija, a preneo nemački portal "Noje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vestfališe" (Neue Westfalische).

Telo Šabana Šaulića će u pratnji negove dece avionom Vlade Srbije večeras biti preneto u Beograd.

Pre sahrane, sutra od 11 časova biće održan komemorativni skup povodom tragične smrti pevača u Skupštini grada Beograda, prenela je RTS.

Šaban Šaulić, "kralj narodne muzike", kako su ga s poštovanjem zvali, poginuo je 17. februara u 68. godini, u saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj, blizu grada Bilefelda.

Šaulić je automobilom krenuo na aerodrom kada se dogodila nesreća, u kojoj je život izgubio i njegov dugogodišnji prijatelj, muzičar Mirsad Kerić, koji je bio za volanom.

Na njih je, u velikoj brzini, naleteo automobil kojim je upravljao Turčin Alsin Levent i udario ih otpozadi, posle čega su oba vozila izgubila kontrolu i udarila u bankine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sutra u Beogradu komemoracija i sahrana Šabana Šaulića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Feb.2019

Sahrana pevača Šabana Šaulića biće obavljena sutra u 15 sati u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju...Pre toga, u 11 sati u Skupštini grada Beograda, biće održan komemorativni skup povodom tragične smrti pevača, prenela je RTS...Šaban Šaulić, "kralj narodne muzike", kako...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

"VOLJENI TATA..." Potresna čitulja osvanula za Šaulića - u potpisu sin MIHAJLO i ćerke SANELA I ILDA

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Feb.2019, 08:21

Šaban Šaulić biće danas sahranjen u 15 sati na beogradskom Novom groblju, u Aleji zaslužnih građana...Brojne čitulje osvanule su u štampanim medijima od porodice i mnogobrojnih prijatelja koji ne skrivaju svoju tugu za tragično stradalim pevačem...Posebnu čitulju dala su deča Šabana Šaulića:...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.