Sud presudio: Prinsovim naslednicima 200 miliona dolara

Izvor: B92, 19.Maj.2017, 19:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sud presudio: Prinsovim naslednicima 200 miliona dolara

Nešto više od godinu dana posle njegove smrti od predoziranja drogom, sud u Minesoti doneo je odluku prema kojoj će šest članova rodbine pevača i muzičara Prinsa naslediti njegovu imovinu u vrednosti od oko 200 miliona dolara.

Prins iza sebe nije ostavio testament, pa su prema odluci suda naslednici njegovog bogatstva postali njegova sestra Tika Nelson i petoro rođaka Šaron Nelson, Norin Nelson, Džon Nelson, Omar Bejker i Alfred Džekson, saopštio je sudija Kevin Eide.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Posle smrti slavnog muzičara, više od 45 osoba je tvrdilo da su oni Prinsove supruge, deca ili rodbina, odnosno da imaju pravo na nasledstvo. Neki od tih slučajeva još uvek očekuju svoj sudski epilog.

Prins je preminuo 21. aprila 2016. godine, usled nenamernog predoziranja drogom. Pretpostvlja se da će nasledncima, od ukupnog procenjenog iznos njegove imovine od oko 200 miliona dolara, ostati otpilike polovina. Druga polovina će otići na otplaćivanje poreza.

Posle Prinsove smrti, njegov studio "Paisley Park" pretvoren je u muzej i koncertnu dvoranu. Sledećeg meseca očekuje se izlazak remasterovanog izdanja čuvenog Prinsovog albuma "Purple Rain".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prinsovim nasljednicima 200 miliona dolara

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Maj.2017

Nešto više od godinu dana poslije njegove smrti od predoziranja drogom, sud u Minesoti donio je odluku prema kojoj će šest članova rodbine pjevača i muzičara Prinsa naslijediti njegovu imovinu u vrednosti od oko 200 miliona dolara...Prins iza sebe nije ostavio testament, pa su prema odluci suda...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.