Jet set

Prinsovim nasljednicima 200 miliona dolara

Prinsovim nasljednicima 200 miliona dolara
Prinsovim nasljednicima 200 miliona dolara

Nešto više od godinu dana poslije njegove smrti od predoziranja drogom, sud u Minesoti donio je odluku prema kojoj će šest članova rodbine pjevača i muzičara Prinsa naslijediti njegovu imovinu u vrednosti od oko 200 miliona dolara.

Prins iza sebe nije ostavio testament, pa su prema odluci suda nasljednici njegovog bogatstva postali njegova sestra Tika Nelson i petoro rođaka Šaron Nelson, Norin Nelson, Džon Nelson, Omar Bejker i Alfred Džekson, saopštio je sudija Kevin Eide.

Poslije smrti slavnog muzičara, više od 45 osoba je tvrdilo da su oni Prinsove supruge, djeca ili rodbina, odnosno da imaju pravo na nasljedstvo. Neki od tih slučajeva još uvijek očekuju svoj sudski epilog.

Prins je preminuo 21. aprila 2016. godine, usljed nenamjernog predoziranja drogom. Pretpostvlja se da će nasljedncima, od ukupnog procijenjenog iznos njegove imovine od oko 200 miliona dolara, ostati otpilike polovina. Druga polovina će otići na otplaćivanje poreza.

Poslije Prinsove smrti, njegov studio "Paisley Park" pretvoren je u muzej i koncertnu dvoranu. Sljedećeg mjeseca očekuje se izlazak remasterovanog izdanja čuvenog Prinsovog albuma "Purple Rain".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije