Stiv Irvin: Svetu poznat kao lovac na krokodile, a za suprugu je bio superheroj veći od života

Izvor: B92, 22.Feb.2022, 19:34

Stiv Irvin: Svetu poznat kao "lovac na krokodile", a za suprugu je bio "superheroj veći od života"

Da nije bilo tragične nesreće, čuveni lovac na krokodile Stiv Irvin danas bi napunio 60 godina. Australijski prirodnjak i televizijski voditelj umro je u 46. godini od uboda raže, 2006. godine na snimanju serijala "Najopasnije okeanske životinje".

Ono što je trebalo da bude nevin susret za njegovu dečju TV emisiju, "Ocean's Deadliest", završilo se smrtnim ishodom po Stiva.

"Samo je mirno pogledao u mene i rekao: 'Umirem.' To je bilo poslednje što je rekao", ispričao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je kamerman Džastin Lajons, koji je snimao Stiva kada ga je raža ubola.

Hiljade njegovih obožavalaca posetilo je Australijski zoološki vrt, kako bi Irvinu odali počast, donoseći cveće, sveće, plišane životinje i poruke podrške. Stiv je iza sebe ostavio suprugu Teri, koja je bila na Tasmaniji sa njihovo dvoje male dece kada su joj rekli za tragičan događaj.

"Sećam se kada mi je mahnuo sa piste. To je bio poslednji put da smo ga videli", rekla je ona.

Teri je otkrila da je Stiv razmišljao o povlačenju iz TV karijere pre nego što se upustio u svoju poslednju avanturu. Zaštitnik životne sredine je govorio da želi da se posveti porodičnom životu i decu, koja su u trenutku njegove smrti imala samo osam godina i tri godine.

Teri je upoznala Stiva 1991. kada je obilazila objekte za rehabilitaciju divljih životinja u Australiji i to je bila ljubav na prvi pogled.

Tada je rekla: "Mislila sam da ovakvog nema nigde na svetu. Zvučao je kao Tarzan iz prirode, superheroj veći od života". Imali su burnu romansu i verili su se posle samo četiri meseca, a onda su se venčali u junu 1992.

Iako su bili u srećnom braku, odlučili su da ne nose burme zbog prirode njihovog posla. Plašili su se da bi nakit mogao da predstavlja opasnost ne samo za njih, već i za životinje sa kojima rade.

"Opasno je", rekao je Stiv 2003. "Radimo sa divljim životinjama, i uvek postoji šansa da se zakače za bilo kakav nakit. Teri i ja se mnogo volimo i ona potpuno razume da u mom poslu jednostavno ne mogu da ga nosim. Teri, takođe, iz istog razloga ne nosi prstenje", objasnio je tada Irvin.

Stivova deca Bindi i Robert, koji sada imaju 23 i 18 godina, nastaviće da poštuju njegovu zaostavštinu i idu njegovim stopama.

Robert je fotograf divljih životinja i takođe je bio domaćin raznih televizijskih emisija o divljim životinjama. Njegova ćerka Bindi, koja je u martu dobila ćerku, sada radi kao čuvarka divljih životinja.

Nastavila je da radi na konzervatorskom mestu i pojavljuje se u obrazovnim TV emisijama, a 2008. godine Bindi je osvojila nagradu Emi za svoj rad u seriji "Bindi: Devojka iz džungle".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.