Stalno kijate i kašljete? Krivac je stvar koja se nalazi u vašem domu!

Izvor: NaDlanu.com, 29.Jul.2014, 09:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stalno kijate i kašljete? Krivac je stvar koja se nalazi u vašem domu!

Svrab, kašalj, kijavica, slab imunitet... Hranite se pravilno, vežbate, šetate na svežem vazduhu, a ipak ste preko cele godine “slomljeni”? Saznajte ko je “zaslužan” za vaše narušeno zdravlje!

Verovali ili ne, krivac je veš mašina!

Ukoliko je ne koristite pravilno, mašina za veš može da bude pravi magnet za bakterije i buđ koji, kad se jednom “uvuku” u zidove kupatila, mogu da izazovu niz simptoma nalik alergijama.

Naime, nakon vađenja >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << opranog veša, većina domaćica zatvori vrata, kao i posudicu za doziranje praška i omekšivača. Potpuno pogrešno!

U mašinama za veš uvek ostane malo vode, a gde je vlaga, tu su i dobri uslovi za razvoj bakterija. Zato, umesto stare navike, primenite novu, kako bi voda koja je ostala u mašini isparila, a vi se zaštitili od zaraza.

Dodatni savet je da, s vremena na vreme, izvadite posudu za prašak i proverite da li je kanal za vodu koji se nalazi iza nje čist ili se u njemu nalaze tvrdokorne naslage gipsa iz praška. Uklonite ih nekim oštrim predmetom.

Materije od kojih se prave praškovi su biorazgradive, što ih čini izvorom bakterija i buđi. One mogu da stvore sluzave tragove i crne mrlje užasnog mirisa, a to vam, priznaćete, nije potrebno...

Ukoliko ste godinama pogrešno koristili veš mašinu, a imate kijavicu, kašljete i suze vam oči, pokušajte da stvorite zdraviju atmosferu u kupatilu češćim provetravanjem i krečenjem, jer ono omogućava zidovima da “prodišu”. Takođe, pločice i sanitarije izribajte mešavinom sirćeta i sode bikarbone umesto klasičnim dezinfekcionim sredstvima kako biste izbegli dodatnu iritaciju sluzokože.

Izvor:Dnevno.hr/nadlanu

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.