
Izvor: B92, 27.Nov.2018, 13:56 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Srebro za juniore na Svetskom kulinarskom kupu u Luksemburgu
Na Svetskom kulinarskom kupu, održanom 26.novembra u Luksemburgu, srpski tim "Junior chef club" osvojio je srebrnu medalju u kategoriji cold buffet. Postignuti rezultat je najveći uspeh naše zemlje do sada na svetskoj gastronomskoj sceni.
U kategoriji 53 nacije i 75 ekipa takmičilo se naših devet mladih kuvara - Jovan Mijušković, Aleksandra Šarić, Ivan Cimburović, Tijana Pešić, Filip Kovačević, Marko Komadina, Uroš Bolić, Jovan Tomović i Aleksa Šušić, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predvođeni iskusnijim kolegama kao trenerima - Aleskandarom Ilićem, Nikolom Biševacem, Urošem Uroševićem, Novakom Fidanovićem, Petrom Gajićem, Aleksandrom Tomićem i Eyck Zimmerom.
Naš tim sastavljen od mladih kuvara do 24 godine, nastavlja pripreme za Kulinarsku Olimpijadu koja će se održati 2020. godine u Študgartu gde će se takmičiti sa naboljim šefovima iz preko 60 zemalja. Prognoze kažu da naši talentovani kuvari imaju veliku šansu da postignu ogroman uspeh i na ovom prestižnom takmičenju.
Mladi kuvari iz Srbije osvojili srebro u Luksemburgu
Izvor: Beta OMS, 27.Nov.2018
Mladi kuvari, predstavnici Junior Chefs Cluba Srbije, osvojili su srebrnu medalju na najvećem svetskom kulinarskom takmičenju 2018 Villeroy & Boch Culinary World Cup, u Luksemburgu. Najprestižnije kulinarsko takmičenje na svetu održava se trinaesti put za redom, od 22. do 28. novembra, pod pokroviteljstvom...