Sportistkinja pokušala da se ubije: Drogirao me je i silovao

Izvor: B92, 30.Sep.2021, 11:41

Sportistkinja pokušala da se ubije: "Drogirao me je i silovao"

Elis Kristi, jedna od najvećih šampionki u brzom klizanju, otkrila je u autobiografiji potresne detalje koji nisu bili poznati javnosti.

Njena autobiografija pod naslovom "Otpornost" privukla je veliku pažnju britanske javnosti, a prvi put je tako detaljno govorila o silovanju koje je preživela kada je imala 19 godina.

"Izašla sam, drogirana sam i neki nepoznati momak me je silovao. Nisam nikome rekla za to godinu dana. Te večeri je moje telo bilo čudno, nije funkcionisalo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kako treba. Pokušala sam da odem, ali jednostavno nisam mogla da bežim. Padala sam sa svakim novim korakom. Čak i kad sam potpuno pijana, nikada nisam osetila tako nešto. Koliko god da sam se trudila, nisam mogla da pobegnem od tog momka", otkrila je ona u autobiografiji.

Nije bila svoja, jer je bila omamljena od droge, pa nije uspela da objasni taksisti koji ih je vozio do kuće opasnost u kojoj se nalazila.

"Kada god sam pala, on je trčao za mnom, vukao me i podizao, a na kraju me je smestio u taksi. Sećam se da sam kroz maglu rekla taksisti da me nikako ne vozi kod ovog momka kući, već kod mene. Ali je silovatelj rekao taksisti da sam mu devojka i da sam pijana", objasnila je trostruka šampionka sveta.

Objasnila je i zašto nije prijavila silovanje tvrdeći da "nije bila prebijena i ostavljena da umre".

"Na kraju putovanja taksijem odveo me je kući. Videla sam da će da me seksualno napastvuje i ponavljala sam: 'Ne, ne'. Osećala sam se posramljeno, a sada znam da je to bilo potpuno pogrešno", ističe ona.

Ona je pre dve godine pokušala da oduzme sebi život, a kako ističe, od tog trenutka slavi svaki dan slavi život. Trenutno trenira za Zimske olimpijske igre 2022. godine, na kojima želi da osvoji medalju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.