Sportistkinja pokušala da se ubije: "Drogirao me je i silovao"

Elis Kristi, jedna od najvećih šampionki u brzom klizanju, otkrila je u autobiografiji potresne detalje koji nisu bili poznati javnosti.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 30.09.2021.

10:36

Default images

Njena autobiografija pod naslovom "Otpornost" privukla je veliku pažnju britanske javnosti, a prvi put je tako detaljno govorila o silovanju koje je preživela kada je imala 19 godina.

"Izašla sam, drogirana sam i neki nepoznati momak me je silovao. Nisam nikome rekla za to godinu dana. Te večeri je moje telo bilo čudno, nije funkcionisalo kako treba. Pokušala sam da odem, ali jednostavno nisam mogla da bežim. Padala sam sa svakim novim korakom. Čak i kad sam potpuno pijana, nikada nisam osetila tako nešto. Koliko god da sam se trudila, nisam mogla da pobegnem od tog momka", otkrila je ona u autobiografiji.

Nije bila svoja, jer je bila omamljena od droge, pa nije uspela da objasni taksisti koji ih je vozio do kuće opasnost u kojoj se nalazila.

"Kada god sam pala, on je trčao za mnom, vukao me i podizao, a na kraju me je smestio u taksi. Sećam se da sam kroz maglu rekla taksisti da me nikako ne vozi kod ovog momka kući, već kod mene. Ali je silovatelj rekao taksisti da sam mu devojka i da sam pijana", objasnila je trostruka šampionka sveta.

Objasnila je i zašto nije prijavila silovanje tvrdeći da "nije bila prebijena i ostavljena da umre".

"Na kraju putovanja taksijem odveo me je kući. Videla sam da će da me seksualno napastvuje i ponavljala sam: 'Ne, ne'. Osećala sam se posramljeno, a sada znam da je to bilo potpuno pogrešno", ističe ona.

Ona je pre dve godine pokušala da oduzme sebi život, a kako ističe, od tog trenutka slavi svaki dan slavi život. Trenutno trenira za Zimske olimpijske igre 2022. godine, na kojima želi da osvoji medalju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: