Splićani besni zbog natpisa: Engliš not veri strong FOTO

Izvor: B92, 07.Jul.2023, 10:53

Splićani besni zbog natpisa: "Engliš not veri strong" FOTO

Poslednjih nedelja pijani turisti glavna su tema u Splitu...

Ovih dana u Splitu su osvanula upozorenja turistima. Naime, objavljeni su plakati koji strance upozoravaju na novčane kazne zbog remećenja javnog reda i mira. Ovo su neki od natpisa na plakatima.

Plakati su objavljeni na službenom Facebook profilu Grada Splita, a ispod objave skupilo se mnoštvo komentara. Jedni su ljuti zbog natpisa u kojem se spominje Poljud, dok se drugi šale sa napisanim upozorenjima. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Neki su pisali i da su formulacije rečenica na engleskom pogrešne.

"Dragi inovativni i humoristični predstavnici grada Splita, ako niste znali Poljud je kvart u Splitu gde živi nekoliko hiljada ljudi - ne samo stadion. Da dođu tamo i da urlaju viču? Svaka čast"

"Poljud je deo grada. Znači tamo mogu praviti svinjarije? Ako ste mislili na stadion, onda je tako trebalo i da piše. Koliko je love neko dobio da napišeovih par rečenica?", "Poljud? Niste normalni. Ima li nekog da kontroliše ove što se zaigraju pisanjem nebuloza?", komentarisali su.

"Engliš not veri strong, ha?", "...IS FORBIDDEN", "Ne čitaju table ni trezni", "Kao što je bilo za očekivati - loš prevod, isforsiran humor, katastrofalna komunikacija", neki su od komentara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.