Šokantno: Dok su drugi pokušavali da izvuku živu glavu, oni spasavali kofere VIDEO

Izvor: B92, 06.Maj.2019, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šokantno: Dok su drugi pokušavali da izvuku živu glavu, oni spasavali kofere VIDEO

Društvenim mrežama proširile su se fotografije putnika koji su gurali kofere i nosili putne torbe. To je prouzrokovalo pogiblju putnika kojima su otežali brz prolaz, tvrdi avionski stručnjak Geoffrey Thomas.

U nesreći u Moskvi u kojoj je eksplodirao avion tokom prisilnog sletanja poginulo je 40 putnika i 1 član posade. Dramatični snimci prikazuju ogromni plamen koji guta avion. U evakuaciji koja je trajala 55 sekundi spaslo se 37 putnika, objavio je The Sun, a prenosi 24sata.hr.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Službenik moskovskog aerodroma ispričao je da su spašavanje otežali putnici koji su uzimali svoj ručni prtljag. Član posade Maxim Moiseev umro je spašavajući putnike. Poginuo je pokušavajući da otvori vrata na repu aviona koja je zahvatila vatra.

Društvenim mrežama proširile su se fotografije putnika koji su sa sobom nosili ručni prtljag, a neki su gurali i kofere i nosili putne torbe.

"Zabrinjavajuće je što na snimku možete videti putnike koji nose prtljag, a neki od putnika u avionu su snimali video", rekao je avijatičar Geoffrey Thomas.

"Ovo je nažalost situacija u kojoj su nesmotreni putnici uzimali torbe umesto da su brzo izašli iz aviona. To je prouzrokovalo pogiblju brojnih putnika kojima su otežali brz prolaz. Generalno, postoji problem u ovoj industriji koji se satoji u tome da putnici ne slušaju instrukcije posade. Trebalo je da što brže izađu iz aviona", zaključio je Thomas.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.