Šok detalji putovanja podmornicom Titan: Bili smo zaglavljeni na dnu, a on nam je rekao da spavamo

Izvor: B92, 05.Jul.2023, 13:27

Šok detalji putovanja podmornicom Titan: Bili smo zaglavljeni na dnu, a on nam je rekao da spavamo

Putnik podmornice Titan, koja je nedavno implodirala i odnela pet života, tvrdi da je izvršni direktor kompanije Oušngejt prilikom tog putovanja 2021. godine, predložio posadi da spava na brodu preko noći dok je "zaglavljena" na dnu Atlantika.

Ekspedicija Džejdena Pana 2021. godine dobila je zastrašujući preokret kada se Titanova baterija istrošila u momentu kada su bili na nešto više od dva sata do spuštanja do olupine Titanika na dnu okeana.

Govoreći za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << BBC prošle godine, snimatelj se prisetio trenutka kada je direktor kompanije Stokton Raš rekao putnicima da je baterija "kaput". On je zato navodno rekao putnicima da ipak moraju da se vrate, iako nisu stigli do olupina Titanika.

"U početku sam mislio da se šali jer smo bili više od dva sata od cilja naše ekspedicije i tako blizu dna. Ali onda je objasnio da se jedna od baterija ispraznila, pa bi nam bilo teško da se vratimo na površinu“, rekao je Pan za BBC, prenosi Dejli mejl.

Dok je Raš pokušavao da reši problem, navodno je ponudio putnicima da odu na spavanje dok je brod tonuo na dno okeana. Pola posade, uključujući Stoktona, reklo je da bi bilo dobro da spavaju na dnu okeana, međutim, ostali klijenti nisu bili voljni da provedu noć pod okeanom. Na kraju je Raš uspeo da upotrebi hidrauliku da spusti težinu i brod je sigurno isplivao na površinu sa svim putnicima na brodu.

Panova priča izašla je u javnost nakon što je pet putnika, uključujući i samog Raša, poginulo tokom ronjenja do Titanika prošlog meseca. Podmornica je implodirala blizu dubine od 3.800 metara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.