Snepčet nazvao OŠ Vladislav Ribnikar po masovnom ubici, označio je kao turističku atrakciju FOTO

Izvor: B92, 12.Maj.2023, 15:57

Snepčet nazvao OŠ "Vladislav Ribnikar" po masovnom ubici, označio je kao "turističku atrakciju" FOTO

Na aplikaciji "Snepčet" Osnovna škola "Vladislav Ribnikar", u kojoj je nedavno izvršen masakr, u kom je nastradalo osmoro đaka i radnik obezbeđenja, obeležena je kao "turistička atrakcija" Beograda.

Naime, ne samo da je škola istaknuta na mapi kao lokacija koju bi trebalo posetiti, već je i ime škole označeno sa K.K., imenom tinaestogodišnjeg počinioca krvavog pira, koji je Srbiju zavio u crno.

Snepčet je besplatana aplikacija, naročito popularna među >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mlađom generacijom, koja od druge polovine 2022. godine broji 347 milionama pratilaca. Glavna zamisao aplikacije je da se korisnicima šalju video-zapisi, fotografije, kao i poruke, koje se same brišu nakon nekoliko minuta.

Pored svega navedenog, putem ove aplikacije moguće je pratiti lokaciju vaših prijatelja, naravno, ukoliko vam oni to dozvole, a mnogo toga govori i cifra od 4,6 milijardi dolara, koliko je aplikacija prošle godine napravila prometa.

Ono što zabrinjava jeste propust globalno popularne aplikacije, koja je previdela što je škola u kojoj je trinaestogodišnjak izvršio masovna ubistva označena kao "turistička atrakcija".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.