Slavni bend tuži bivšeg menadžera zbog duga: Članovi traže 14 milijardi funti

Izvor: B92, 09.Okt.2023, 07:59

Slavni bend tuži bivšeg menadžera zbog duga: Članovi traže 14 milijardi funti

Bend Coldplay tuži bivšeg menadžera Dejva Holmsa zbog duga i neodgovornosti tokom njihove turneje Music Of The Spheres, a vest dolazi nešto više od mesec dana nakon što ih je Holms tužio zbog određenih detalja u ugovoru.

Popularni bend tvrdi da je njihov bivši menadžer uzeo dve pozajmice od Live Nation-a bez njihovog znanja i napravio greške koje su ih koštale milione. Sada Coldplay traži odštetu od 14 miliona funti. Bend kaže da je Holms pozajmio 16,3 miliona funti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od promotera 2015. po kamatnoj stopi od 2,72 odsto godišnje pre nego što je navodno uzeo drugi zajam od 8,1 miliona funti 2018. po istoj kamatnoj stopi.

Članovi benda su u svojoj tužbi podnesenoj Visokom sudu u Londonu istakli da je Holms novac koristio za razvoj svojih imanja u Kanadi. Međutim, u tužbi koju je prethodno podneo Holms, on tvrdi da je bend kriv za greške od više miliona funti na turneji Music Of The Spheres. Ali bend kaže da je Holms, kao menadžer, imao krajnju odgovornost za turneju.

Konačno, bend optužuje Holmsa da "ne uspeva da adekvatno nadgleda i kontroliše budžet turneje u svakom trenutku" i da da je bend "postupio sa razumnom pažnjom i veštinom u izvršavanju svojih obaveza", ne bi zaradio najmanje £ 17,5 miliona dodatnih troškova.

Holms je počeo da radi sa grupom Coldplay 2005. godine, a razišao se sa bendom prošle godine. U svojoj prvobitnoj tužbi je tvrdio da je pomogao u organizaciji snimanja i aranžmana za još neobjavljene deseti i jedanaesti album grupe, a bend je odbio da mu plati. Od njega se sada traži da na protivtužbu odgovori na sudu, a ako se dve strane ne nagode, slučaj bi mogao da završi suđenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.