Sedam fotografija koje su obeležile nedelju! (04. 09 - 10. 09. 2017.)

Izvor: BKTV News, 10.Sep.2017, 22:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sedam fotografija koje su obeležile nedelju! (04. 09 - 10. 09. 2017.)

Redakcija BKTVNews za vas je izdvojila najzanimljivije fotografije koje su ostavile najjači utisak u protekloj nedelji.

1.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se na marginama bledskog "Strateškog foruma" u Sloveniji, sa premijerom te zemlje Mirom Cerarom, sa kojim se saglasila da je nivo ukupnih odnosa i kvalitet političkog dijaloga na svim nivoima primer uspešne i konstruktivne saradnje u regionu i šire. Ona je rekla da je taj >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << skup još jedna prilika da s kolegama iz susednih zemalja i EU razmeni stavove o situaciji u regionu, ali i da promoviše politiku i rezultate Srbije.

2.

Zemljotres magnitude 8.2 po Rihterovoj skali pogodio je južnu obalu Meksika, saopštio je Američki Geološki centar. Broj žrtava u snažnom zemljotresu koji je pogodio Meksiko popeo se na najmanje 90 osoba, nakon što su hitne službe u južnoj meskičkoj državi Oahaka saopštile da je samo u toj državi nastradala 71 osoba.

3.

Amerika ove nedelje proživlajva pravu prirodnu katastrofu! Uragan Irma pustoši priobalne države u SAD-u i ne zaustavlja se! Broj poginulih usled uragana Irma porastao je na 25 od kojih je 12 osoba na francuskom ostrvu Sveti Barts i nemačko-francuskoj teritoriji Sveti Martin, šest na Britanskim Devičanskim ostrvima, najmanje četvoro na Američkim Devičanskim ostrvima, najmanje dvoje u Portoriku i jedna osoba na Barbudi. Predsednik SAD-a Donald Tramp upozorio je sve ljude koji se nađu na predviđenoj putanji uragana Irma da se moćnoj oluji "sklanjaju s puta".

Prošle nedelje, nakon velikih vrućina, u Srbiju je napokon stiglo i dugo očekivano zahlađenje! Osveženje praćeno kišom i grmljavinom zahvatilo je celu Srbiju, a u pojedinim mestima padao je i snažan grad da se naša zemlja praktično zabelelela. Kruševljani i Jagodinci su to i osetili na svojoj koži! (FOTO)

4.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravio je u dvodnevnoj poseti Sarajevu, gde se tokom svoje prve bilateralne posete BIH u svojstvu šefa države sasto sa članovima Predsedništva Draganom Čovićem, Bakirom Izebegovićem i Mladenom Ivanićem. Predsednik Srbije je na kraju posete poručio da nema potrebe da bilo ko od Srbije pravi "bauka" i da je Srbija iskren prijatelj Bosne i Hercegovine.

5.

Najmlađi oficiri Vojske Srbije svečano su promovisani ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu, u prisustvu najvišeg državnog i vojnog rukovodstva. Srbija i ove godine dobija mlade oficire koji su spremni i stručni da nastave tradiciju svojih predaka, koji nikada nisu ustuknuli pred teškoćama, rekao je potporučnik Ilić Aleksandar.

6.

Ljubiša Samardžić, legenda srpskog glumišta, preminuo je u 81. godini posle teške bolesti u Beogradu. Ljubišina unuka Sara, oglasila se na Instagramu gde je ostavila potresnu poruku.

7.

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramus Haradinaj novi je kosovski premijer. Srpska lista ulazi u kosovsku vladu, gde će dobiti tri ministarstva - ministarstvo za povratak i zajednice, poljoprivrdu, šumarstvo i regionalnog razvoja, kao i lokalne uprave.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.