Scena koja je oduševila sve: Efendija održao oproštajni govor na sahrani srpskog sveštenika VIDEO

Izvor: B92, 01.Mar.2024, 21:58

Scena koja je oduševila sve: Efendija održao oproštajni govor na sahrani srpskog sveštenika VIDEO

Rahim efendija Miratović, beranski imam, govorio je nad odrom protojereja-stavrofora Dragana Ristića na groblju u Beranama.

Govoreći o njihovom prijateljstvu, koje je nadvladalo verske razlike, Miratović je istakao da je sa Ristićem bio pre svega dobar prijatelj.

"Posebno mi je ovaj čovek ušao u dušu, što je imao poverenja u mene. Kad mu je bilo teško, osim porodice, ili možda par vas, sa mnom je to delio", saopštio je on.

Ovo je primer da verske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << razlike nisu prepreka istinskom prijateljstvu, konstatuje se na Fejsbuk stranici Bijelo Polje online.

Mnogo pozitivnih komentara je prikupio ovaj video, tako je jedan gospodin napisao: "Hvala dragom Bogu Allahu Dželešanuhu da vidimo nešto normalno i nešto ljudsko među normalnim ljudima, a ne samo nekakve podele. Da je Draganu laka zemlja, a efendiji i ostalima dug život. Brate, ovo je pravi suživot i poštovanje kao nekada.

Na to je replicirala Danijela: "Mi smo u suštini jedan dobar narod, ali su nas političari sa ciljem zavadili. Kad je nekom život u pitanju svi smo tu da pomognemo, ne gledamo ko je i odakle. Duboko poštovanje efendiji. Svako dobro od Gospoda".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Potresan govor efendije na grobu srpskog sveštenika: “Brat moj" (VIDEO)

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Mar.2024, 11:00

Govor glavnog imama islamske zajednice u Beranama, Hadži Rahima Efendije Muratovića nad odrom protojereja stavrofora Dragana Ristića na srpskom pravoslavnom groblju u Beranama, već danima se dijeli društvenim mrežama, najčešće uz opis da ovako izgleda kada se na svijet gleda srcem i dušom.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.