Šarli Ebdo objavio karikaturu: Kraljica drži koleno na vratu Megan Markl FOTO

Izvor: B92, 13.Mar.2021, 16:17

"Šarli Ebdo" objavio karikaturu: Kraljica drži koleno na vratu Megan Markl FOTO

Internetom kruži fotografija naslovne strane satiričnog francuskog časopisa "Šarli Ebdo", na kojoj su nacrtane britanska kraljica Elizabeta II i Megan Markl.

Kako se vidi, kraljica Elizabeta kolenom pritiska vrat Megan Markl, pri čemu piše "Zašto je Megan otišla iz Bakingemske palate?", a u oblačiću stoji odgovor Megan Markl koji glasi "Zato što nisam mogla da dišem".

Podsetimo, u nedavnom koji su vojvoda i vojvotkinja od Saseksa dali američkoj voditeljki >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Opri Vinfri, spomenuto je nekoliko zanimljivih činjenica o kraljevskom životu.

Megan Markl je izjavila kako su pojedini članovi kraljevske porodice bili zabrinuti za to koje će boje kože biti njihov sin Arči, a govorila je i o tome da je pomišljala na samoubistvo.

Posle gotovo dva dana ćutanja, nasposletku se oglasila i Bakingemska palata, izjavivši da "im je žao što su Hari i Megan povređeni", ali i da se "nekih događaja sećaju drugačije".

Jasno je da ovim crtežom autor povlači paralelu između nedavnih događaja u vezi sa ubistvom Džordža Flojda, afroamerikanca čija je smrt podstakla velike proteste u SAD upravo pod parolom "Ne mogu da dišem".

Burne reakcije javnosti je izazvala i ova karikatura - dosta je negativnih komentara koji govore o tome da je neprimereno koristiti smrt Džordža Flojda u ovom kontekstu.

List "Šarli Ebdo" je postao svetski poznat, zbog jednog tužnog događaja. Naime, 2015. godine, grupa islamskih ekstremista upala je u redakciju, usmrtila 12 ljudi i ranila 11, zbog karikature proroka Muhameda koju su smatrali "neprimerenom".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Šarli Ebdo objavio karikaturu na kojoj kraljica Elizabeta kolenom pritiska vrat Megan Markl

Izvor: Danas, 13.Mar.2021

Francuski satirični magazin "Šarli Ebdo" još jednom je zgrozio javnost objavivši karikaturu na kojoj britanska kraljica Elizabeta kolenom pritiska vrat Megan Markl, što je aluzija na smrt Afroamerikanca Džordža Flojda, koga je prošle godine u Mineapolistu na taj način ubio jedan policajac, objavio...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.