Šakira mora da se vrati u Španiju: Čeka je kazna od osam godina zatvora i više od 20 miliona evra

Izvor: B92, 20.Jun.2023, 08:09

Šakira mora da se vrati u Španiju: Čeka je kazna od osam godina zatvora i više od 20 miliona evra

Španci su objavili vest da bi pevačica Šakira mogla da završi u zatvorui uz to da plati milionsku kaznu.

Ne stišava se bura kada je u pitanju kolumbijska pevačica čiji ljubavni život prati ceo svet već mesecima.

Nakon što je život nastavila na Floridi sa sinovima, u španskim medijima se pojavila vest kako bi Šakira mogla da bude u zatvoru narednih osam godina i da uz to plati kaznu od 23.8 miliona evra.

Ona će uskoro morati da se pojavi na sudu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Španiji i to zbog utaje poreza. Iako ona tvrdi da je izmirila sve svoje poreske obaveze, tužilaštvo smatra kako je u periodu od 2012. do 2014. ipak utajila porez.

Pojedini mediji tvrde da su im poverljivi izvori odali informacije koje se odnose na pevačicinu odbranu. Po tim informacijama, Šakirini advokati tvrde da je ona tokom perioda koji se spominje u optužnici bila „bez tačnog prebivališta zbog njenog posla".

Navodi se da do 2015. godine nije živela konstantno u Španiji‚, te da iz tog razloga nije mogla da bude tretirana kao poreski rezident. Pevačica je tada navodno "živela u avionu više od bilo kojeg pilota“.

Takođe je rekla da je selidba u Španiju predstavljala veliki minus za njenu karijeru, zbog čega u startu nije želela da dođe tamo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.