Sa njegovog imanja se proteže pogled na pola Srbije VIDEO

Izvor: B92, 26.Apr.2021, 16:31

Sa njegovog imanja se proteže pogled na pola Srbije VIDEO

Parče prirode na kojem je drveno imanje nudi pogled na pola Srbije, a čuva i retke vrste životinja.

Entuzijasta i zaljubljenik u prirodu, veterinar Igor Rabat, svoje parče raja sam je sagradio na tromeđi između opština Ljubovija, Osečina i Krupanj. Njegovo imanje, napravljeno od drveta jedino je mesto u Srbiji u kom danas zajedno žive izuzetno retke vrste domaćih životinja.

Na krovu Sokolskih planina na nadmorskoj visini od 800 metara, Igor Rabat je uspeo da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sagradi imanje od drveta, na planini čuva i gaji ovce, koze, konje čiji su geni veoma dragoceni, a njihovo poreklo vodi i preko 200 godina unazad.

Uspeo je da sačuva ove retke rase od istrebljenja, a zainteresovanost javnosti kako domaće tako i strane ne jenjava. Predeo bogat gustim šumama i izvorima nudi pogled na pola Srbije.

Na planini je zastupljeno 12 ruža vetrova koji se ukrštaju, a sam boravak na planini ljudima donosi dobro zdravstveno stanje, pored svega ovoga značajno je napomenuti da je ovaj predeo zapisan i u istorijskim spisima, gde se navodi da je ovuda bio glavni trgovački put starih Rimljana a ostaci su vidljivi i danas.

Kako ovo parče prirode izgleda, možete da pogledate u video-snimku:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.