STOP NEPRIJATNOM MIRISU: Evo kako da vam vagina uvek miriše sveže!

Izvor: NaDlanu.com, 05.Jun.2015, 11:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STOP NEPRIJATNOM MIRISU: Evo kako da vam vagina uvek miriše sveže!

Svaka žena je ima, ali retko bilo koja priča o njoj. Reč "vagina" i dalje izaziva neku vrstu neprijatnosti, ali ako želite da vam ovaj deo tela ne zadaje probleme, možda bi trebalo da budete otvoreniji.

Miris joj ponekada nije prijatan, što znaju i same žene. Često se bore s neprijatnim mirisima jako dugo i misle da se taj krug uvek iznova ponavlja. Ovo su neki trikovi koji će vam pomoći da "tamo dole" uvek mirišete sveže (pod uslovom da set zdravi i da nemate neku bakterijsku >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << ili gljivičnu infekciju).

Perite se vrućom vodom, ne i sapunom

Kada stanete pod tuš, uzdržite se od pranja sapunom intimne zone. Ne treba da koristite ni vaginalno ispiranje jer umesto da pomogne vašoj vagini, ono može da joj naškodi. Da biste održavali higijenu potrebna vam je topla voda i eventualno intimni sapun koji ima prilagođenu Ph vrednost.

Često menjajte uloške dok imate ciklus

Tokom "onih dana" što češće menjajte uloške ili tampone. Ako to radite na par sati, sigurno je da ćete izbeći svaki neprijatan miris. Nabavite i intimne vlažne maramice, koje će vam dodatno pomoći.

Brišite se od napred ka nazad kada piškite

Nikada ne počinjite brisanje sa zadnje strane jer bakterije iz te zone mogu da dopeju u vaginu. Sve dok se brišete od napred ka nazad, trebalo bi da budete zdravi.

Nosite pamučni donji veš i širu garderobu

Vrsta odeće koju nosimo zaista utiče na miris tela. Koliko god da vam se sviđaju sintetičke gaćice, uvek birajte pamučne. Takođe, najzdarvije je da nosite šire pantalone, tako da koža može da vam diše. Ako ste uvek u uskim farmerkama, možete da napravite problem.

Piškite posle seksa

To će odstraniti bakterije koje su možda dospele u vas. Ukoliko zaboravite da piškite, moguće je da ćete završiti sa urinarnom infekcijom koja može da izazove neprijatan miris. Još gore je što može i da boli, a u WC ćete trčati svakih pet minuta, čak i kada vam se zaista ne ide.

Jedite više voća i pijte jogurt

I vaša ishrana utiče na to kako mirišete tamo dole. Unosite što više jogurta i voća i situacija će se poboljšati. Plus, ovo je dobro za čitav organizam.

Posetite doktora kada nešto nije u redu

Čini vam se da je miris drugačiji nego inače? Primećujete drugačiju boju sekreta? Posetite ginekologa. Ne odlažite i ne nalazite izgovore. Redovni pregledi su vam potrebni i kada je sve u redu.

Izvor: 24sata

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.