Rusija pozvala SAD na tenkovski bijatlon

Izvor: B92, 13.Avg.2013, 09:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija pozvala SAD na tenkovski bijatlon

Rusija je pozvala Sjedinjene Američke Države da im se pridruže u tenkovskom bijatlonu kako bi obe nacije naučile da se lepo slažu – uz malu pomoć teške artilljerije.

Ova ponuda Americi je predstavljena tokom sastanka državnog sekretara Džona Kerija sa ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejom Lavrovim.

Ovaj sastanak za cilj je imao smanjenje tenzije između dve zemlje tako da predlog o prijateljskom takmičenju, pod vatrom, nije bio neumesan.

Ministar >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odbrane Rusije Sergej Šojgu je, sudeći po agenciji RIA Novosti, ponovio poziv nekoliko dana kasnije:

„Pozvali smo naše kolege iz Amerike da učestvuju u ovoj vežbi i naš poziv je prihvaćen“.

A ukoliko se pitate šta se dešava tokom tenkovskog bijatlona, pomislite na regularan i onda zaboravite na to:

„Tokom tenkovskog bijatlona svaki tenk treba da pređe razdaljinu od 20 kilometara pri punoj brzini dok puca iz svog oružja na mete koje su postavljene na različitim razdaljinama i pozicijama“.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lavrov i Brahimi o perspektivama za konferenciju posvećenu Siriji

Izvor: Vostok.rs, 13.Avg.2013

13.08.2013. -..Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov i specijalni predstavnik OUN i Arapske lige za Siriju Lahdar Brahimi su u današnjem telefonskom razgovoru razmotrili perspektive organizovanja međunarodne konferencije „Ženeva 2“...„Sergej Lavrov i Lahdar Brahimi su došli do zaključka...

Nastavak na Vostok.rs...

Rusija pozvala SAD na tenkovski bijatlon

Izvor: Vesti-online.com, 13.Avg.2013

Rusija je pozvala Sjedinjene Američke Države da im se pridruže u tenkovskom bijatlonu kako bi obe nacije naučile da se lepo slažu – uz malu pomoć teške artilljerije...Foto: Arhiva  ..Ova ponuda Americi je predstavljena tokom sastanka državnog sekretara Džona Kerija sa ministrom spoljnih poslova...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.