Roditelj đaka iz Ribnikara: I dalje se ne mirim... Ubica je želeo od škole da napravi grobnicu

Izvor: B92, 03.Jul.2023, 10:31

Roditelj đaka iz "Ribnikara": "I dalje se ne mirim... Ubica je želeo od škole da napravi grobnicu"

Danas se navršava dva meseca od užasne tragedije koja se dogodila u OŠ "Vladislav Ribnikar", kada je trinaestogodišnji K.K usmrtio 9 učenika i radnika obezbeđenja.

Školska godina završila se ranije, ali je trauma ostala. Da li su roditelji zadovoljni ispunjenim zahtevima? Kako su deca koja pohađaju Ribnikar 2 meseca nakon tragedije? O tome je u emisiji Jutro govorio Dejan Ristić, roditelj učenika OŠ "Vladislav Ribnikar".

"Ovaj proces oporavka ide veoma sporo, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << on je potpuno individualan, zavisi od deteta, starosne dobi, od toga da li su deca poznavala decu koja su nastradala, ali taj proces ide. Potrebno je mnogo vremena, ljubavi, pažnje i stvaranje jednog ambijenta u čitavom društvu kako bi đaci shvatili da uživaju podršku, da nisu stigmatizovani, te da postoji visok stepen saosećanja čitavog društva", rekao je Dejan.

"I dalje se ja ne mirim sa tim, postoje oni momenti kada pomislite da je sve to jedan ružan san i onda se osvestite i shvatite da nažalost to nije nikakav san već stvarna traegdija koja je pogodila, pre svega porodice, a potom i čitavo društvo. Mladi su reagovali vrlo emotivno, i mi stariji jer su stradala deca koja su mogla da budu naša deca, nema segmenta našeg društva koji nije emotivno doživeo tu tragediju", iskren je bio Ristić.

Podsetimo, savet roditelja je 6 dana nakon tragedije uputio Vladi svoje zahteve. Ispunjeni su svi osim jednog, a i za to jedno u dostavljenom dopisu piše da je ispunjenje u toku.

Celokupan video pogledajte u prilogu ispod.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.