Robert De Niro: Kao glumac ušao u legendu, ali nije umeo sa ženama

Izvor: B92, 27.Apr.2021, 16:14

Robert De Niro: Kao glumac ušao u legendu, ali nije umeo sa ženama

Jučerašnja vest da je advokatica legendarnog glumca Roberta de Nira otkrila kako glumac nema novca i mora da prihvata sve uloge koje mu se nude, te radi 12 sati dnevno, a zbog mučnog razvoda kroz koji prolazi, izazvala je puno pažnje i komentara.

Kako je moguće da slavni glumac, jedan od najvećih u istoriji, nema novca i mora i dalje da plaća izdržavanje bivšoj supruzi sa kojom je bio u braku 21 godinu a sada je u procesu razvoda?

Mučna brakorazvodna parnica >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << trenutno se vodi u državi Njujork, a kako su advokati naveli, Grejs na odeću, nakit i ostale luksuze mesečno potroši oko 215.000 dolara na kreditnim karticama i oko 160.000 dolara u kešu, a da bi to namirio, glumac mora da prihvata sve uloge koje mu se nude.

Sve dok se ne razvedu, holivudska zvezda bi prema predbračnom ugovoru trebalo svojoj uskoro bivšoj supruzi da omogući da živi onako kako je do tad navikla. Inače, De Niro državi duguje porez i honorar od dva naredna filma otići će isključivo u te svrhe, napomenula je advokatica.

Sa Grejs Hajtauer imao je vrlo specifičan odnos, sa kojom i prolazi sada kroz mučan razvod. Više od 20 godina braka pratile su česte trzavice: dvostruki oskarovac već je jednom podnosio papire za razvod i borio se za starateljstvo nad sinom obolelim od autizma, ali par je tada obnovio bračne zavete

Robert i Hajtauerova, nekadašnja stjuardesa, upoznali su se 1987, kada je on već osvojio dva Oskara (za epizodnu ulogu u drugom “Kumu” i glavnu rolu u “Razjarenom biku”), a ona radila za poznati restoran Mr. Chow u Londonu. Venčali su se tek 1997, nakon skoro deset godina veze, ali brak je od početka bio prožet nesuglasicama.

Imaju dvoje dece, sina Eliota i kćerku Helen, koja je rođena kad je popularnom glumcu bilo 69 godina. Grejs se povremeno bavila glumom i pevanjem, uz svesrdnu De Nirovu pomoć, ali bez mnogo uspeha. Uspešnija je bila u vođenju lanca kafeterija Coffee of Grace i ostvarivanju suprugove ideje da posle napada na Svetski trgovinski centar 11. septembra 2001. pokrene Trajbeka filmski festival u Njujorku, nedaleko od srušenih Kula bliznakinja.

Pročitajte još Mučan razvod: Robert de Niro (77) bez novca, mora da radi 12 sati dnevno

Prvi put su se razišli 1999, nakon dve godine bračne zajednice, ali razvod, iako je popularni Bobi podneo papire za okončanje braka, nikada nije dobio sudski epilog. Tada su vodili borbu za starateljstvo nad sinom koja je trajala sve dok nisu rešili brojne probleme, pomirili se i obnovili svoju ljubav. Robert i Grejs su 2004. obnovili bračne zavete na ceremoniji u planinama Ketskil pored Njujorka, a novom zavetovanju na večnu ljubav prisustvovali su njihovi dugogodišnji prijatelji, reditelj Skorseze i glumica Meril Strip.

Posle toga njihov odnos je u više navrata zahlađivao i pravili su slične pauze, ali na kraju su uvek uspevali da pronađu kompromis i ostanu zajedno. Nisu često pričali o svom braku i intimi, ali su više puta u javnosti govorili o autizmu svog sina Eliota.

Njihov odnos nakratko je učvrstio novi član porodice - kćerka Helen, a već 2013, u razgovoru za "New York Times", Grejs je nagovestila gašenje emocija.

"Na početku veze sve je bilo jednostavno. Imali smo onaj polet zaljubljenih. S vremenom, problemi su nas nadjačali, briga nas je obuzela i ljubav je pala u drugi plan", rekla je.

De Niro se dva puta ženio. Prvi put sa Dijanom Abot, sa kojom ima sina Rafaela, i usvojenu ćerku Drinu. U dugoj vezi bio je i sa foto modelom Tuki Smit sa kojom ima dvojicu sinova. Bio je u kratkoj vezi i s pevačicom Helen Springs, koja mu je rodila ćerku Ninu. Uprkos tome što je zahtevao od nje da okonča trudnoću, pevačica je ipak rešila da rodi. Glumac joj je tada isplatio 50.000 dolara, ali nije želeo da se podvrgne testu za utvrđivanje očinstva. To je uradio tek posle deset godina kad ga je Springsova tužila za neisplaćenu alimentaciju i otkrio da devojčica uopšte nije njegova.

Harizmatični De Niro, koga mnogi smatraju najboljim glumcem svoje generacije, tokom svoje višedecenijske karijere snimio je više od 60 filmova, a uprkos brojnim priznanjima i nagradama, tvrdi da nikada nije odgledao do kraja nijedan svoj film. Uvek bi zaspao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.