Ribar uslikao retkog ružičastog delfina: Osećam se kao da sam video Bigfuta“ VIDEO

Izvor: B92, 30.Jul.2023, 08:03

Ribar uslikao retkog ružičastog delfina: "Osećam se kao da sam video Bigfuta“ VIDEO

Retki ružičasti delfin snimljen je u Luizijani, a uočio ga je ribar koji već 20 godina peca u vodama te američke države.

Iskusni ribar Turman Gustin istraživao je vode Luizijane više od dve decenije i za to vreme do nedavno nije primetio ništa previše neobično. Dok je Turman bio u svom čamcu, video je nešto što ga je ostavilo u čudu.

"Dok smo išli, primetio sam nešto ispod vode za šta sam znao da nije normalno. Zaustavio sam čamac i pojavio se ovaj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prelepi ružičasti delfin. Morao sam to da snimim", rekao je Gustin. U plavoj vodi pojavi se prelepi ružičasti delfin, koji je izašao iz vode kao da pozdravlja ribara. Zaista jedinstven prizor - mnogi nisu znali za postojanje ružičastih delfina.

"Osećao sam se kao da sam video Bigfuta. Nisam ni znao da postoji ružičasti delfin“, rekao je Gustin.

Ružičasti delfini su retki i vrlo malo ih je viđeno. Turmanov novi prijatelj se isticao među ostalim delfinima, njegova živopisna ružičasta boja blistala je na suncu. Nijedan drugi delfin nije imao takvu pigmentaciju, tako da se ovaj zaista isticao. Ovaj delfin bi mogao da bude redak ružičasti rečni delfin, vrsta koja potiče iz slatkih voda Južne Amerike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

VIDEO: Snimljen redak ružičasti delfin

Izvor: Radio 021, 30.Jul.2023

Redak ružičasti delfin snimljen je u Luizijani, a uočio ga je ribar koji 20 godina peca u vodama te američke savezne države.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.