Rešena misterija lebdećih automobila u Kini

Izvor: B92, 29.Nov.2015, 20:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rešena misterija "lebdećih" automobila u Kini

Internet zajednica pre nekoliko dana ostala je zapanjena snimkom neobičnog događaja koji se dogodio u kineskom gradu Singtaj. Dva automobila poletela su u vazduh, nakon što je na njih izvršila dejstvo neidentifikovana sila.

Zbunjeni pešaci nisu mogli da poveruju svojim očima, kada su dva, nekoliko tona teška vozila, poletela u vazduh kao da se radi o igračkama.

Jedna od teorija bila je da se ispod ulice nalazili dalekovodi, koji su emitovali veliko eletkromagnetno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << polje, koje je vozila lansiralo u vazduh.

Druga teorija su bili podzemni gasovi, koji su pod jakim pritiskom izlazili iz šahtova koji su se nalazili na ulici. Međutim, na videu se ne vidi nijedan od pomenutih šahtova.

Kasnije je ustanovljeno da je kamion, koji se vidi sa desne strane, zakačio metalnu sajlu koja se nalazila na ulici. Kako se kamion kretao dalje, sa sobom je povukao i sajlu, koja se potom zategla.

"Lebdeći" automobili nisu ništa drugo nego posledica udara u zategnuti metalni kabl.

Kako prenose kineski mediji, u incidentu niko nije teže povređen.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.