Pronađen fosil najnesrećnijeg dinosaurusa na svetu

Izvor: B92, 11.Nov.2016, 23:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pronađen fosil "najnesrećnijeg dinosaurusa na svetu"

Prema poslednjem istraživanju naučnika sa Univerziteta u Edinburgu i Kineske akademije geoloških nauka, najnesrećniji dinosaurus na svetu uginuo je pokušavajući da se oslobodi iz blatnjave močvare.

Anatomija ovog dinosaurusa podseća na ptičiju, a pronađen je kako leži sa raširenim krilima.

Naučnici veruju da je bio zarobljen u blatu 66-72 miliona godina. Takođe, pretpostavlja se da su njegova i slične vrste dinosaurusa vremenom evoluirale u današnje ptice.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Nazvan je Tongtianlong limosus, što bi u prevodu značilo "zmaj iz blata na putu ka nebu".

"Ovaj dinosaurus je najlepši, ali i najtužniji fosil koji sam ikad video. Ali, ipak smo srećni što se zaglavio u blatu jer je njegov kostur jedan od najbolje očuvanih primera skeleta dinosaurusa", rekao je doktor Stiv Brusate sa Univerziteta u Edinburgu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pronađen fosil najnesretnijeg dinosaura na svijetu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Nov.2016, 08:46

Prema posljednjem istraživanju Edinburgha i Kineske akademije geoloških nauka najnesretniji dinosaur na svijetu stradao je pokušavajući da se oslobodi iz blatne močvare, javlja Reuters.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.