Proglašena nova mis Srbije

Izvor: B92, 22.Okt.2012, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proglašena nova mis Srbije

Ovogodišnja mis Srbije je Aleksandra Doknić i ona će predstavljati našu zemlju na izboru za najlepšu svetsku lepoticu.

Osamnaestogodišnjoj učenici iz Požarevca kruna i lenta uručene su na svečanosti u restoranu „Porto malteze”, čime je ujedno stavljena tačka na kontroverze koje su prethodnih dana pratile izbor za mis.

Doknićeva, koja je pre nekoliko dana na zvaničnom odabiru najlepše Srpkinje dobila zvanje prve pratilje, naknadno se okitila titulom, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iako je za mis prvobitno proglašena Nikolina Bojić. Mediji su nedugo posle takvog epiloga počeli da pišu da je Bojićeva udata, što je protivno propozicijama takmičenja. Zvanična potvrda te informacije nije stigla od nje, ali je 15. oktobra kompaniji „Mis JU”, koja organizuje izbor, stiglo saopštenje advokatske kancelarije koja zastupa Bojićevu. U dopisu je pisalo da se sada već bivša misica odriče titule zbog slike koja se o njoj pojavila u javnim glasilima. To je bilo dosad jedino „njeno” obraćanje javnosti pošto je krunisana, piše Politika.

Promociji nove lepotice prethodila je konferencija za novinare na kojoj je kompanija „Mis JU” obelodanila detalje u vezi s dešavanjima od prethodnih dana. Milanka Đorđević, potpredsednica kompanije, zahvalila je novinarima što su otkrili da je Nikolina Bojić udata. Ona je dodala da do danas nije bilo zvanične potvrde te informacije, ali je rekla da je „Mis JU” dobio njenu „ostavku” preko advokata. Đorđevićeva se nije suzdržavala da pohvalno govori o Bojićevoj.

– Ona već dve godine sarađuje s našom kompanijom, prošle godine je ušla u top 10 na izboru za mis, a pored obaveza kao maneken u kompaniji obavljala je i posao fitnes trenera u inostranstvu – rekla je Milanka Đorđević.

Međunarodni pravilnici, podsetila je ona, predviđaju da kandidatkinje, između ostalog, ne smeju da budu udate niti da imaju decu.

– Tih pravila drže se sve zemlje koje organizuju nacionalni izbor za najlepšu devojku – zaključila je ona.

Pošto je krunisana, nova misica nije krila zadovoljstvo.

– Nisam očekivala ovakav rasplet. Bila sam zadovoljna i prvobitnim plasmanom jer smatram da je Nikolina Bojić zasluženo proglašena za najlepšu – istakla je Aleksandra Doknić i dodala da ima „pozitivnu tremu” pred izbor za najlepšu devojku sveta.

-------------------------------------------------------------

„Mis JU” će tužiti novinare

Konferencija u „Porto maltezeu” počela je izrazima zahvalnosti novinarima zbog toga što su ukazali na to da je Nikolina Bojić udata, ali je u nastavku događaja upozoreno da će kompanija „Mis JU” tražiti sudsku zaštitu od pojedinih napisa i priloga koji su se prethodnih dana pojavili u javnim glasilima. Pravni zastupnik kompanije najavio je da će za nekoliko dana biti pokrenute prve tužbe protiv medija koji su, kako je rečeno, pisali neistinito i uvredljivo o „Mis JU” i njenoj predsednici Vesni da Vinča.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.