Aleksandra Prijović nudi Hrvatima dvogodišnji ugovor

Izvor: B92, 14.Feb.2024, 17:48

Aleksandra Prijović nudi Hrvatima dvogodišnji ugovor

U ponedeljak su hrvatski mediji objavili kako gradonačelnik Zadra Branko Dukić nije dopustio održavanje koncerta Aleksandre Prijović u Sportskom centru Višnjik, pa koncert nije bio zakazan ni najavljen.

Gradonačelnik Dukić demantovao je kako je zabranio spomenuti koncert, a potom je direktor centraa Višnjik Denis Karlović potvrdio kako se o koncertu Prijovićeve, ali i nekih drugih zvezda intenzivno pregovara.

"Gradonačelnik Dukić je dao jasnu i nedvosmislenu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izjavu kako je on protiv svake zabrane koncerata te da je na upravi Višnjika da radi i povećava prihode raznoraznim događajima. Sportskom centru Višnjik su ti prihodi neophodni i mi se tako ponašamo po tržišnim principima vezanim za organizaciju koncerata, sajmova i sportskih događanja", rekao je on, prenosi "Zadarski novi list".

"Aleksandra Prijović je jedan od onih izvođača koji nam se nude u paketu za dvogodišnji ugovor. Naša politika je bila da se nikad ništa ne objavljuje dok se ne potpiše ugovor, a koji u ovom trenutku još nije potpisan. Ako i kad bude potpisan, obavestićemo javnost", kaže Karlović, pojašnjavajući kako je u pitanju paket od osam koncerata, četiri u ovoj i četiri u sledećoj godini.

"Radi se o izvođačima koji mogu napuniti dvoranu. Među njima su neka od najpopularnijih imena hrvatske estrade. Dogovaraju se financijski uslovi s organizatorima ovih koncerata, grupacijom četiri, pet radijskih kuća. Nadam se da će pregovori uroditi plodom i da ćemo postići dobre finansijske uslove. Ova grupacija radija s kojom pregovaramo najbolja je u organizaciji i promociji koncerata u Hrvatskoj. Dokazani su na tržištu. To nam je velika šansa da napravimo iskorak u tom smeru i ponovno povećamo prihode i u tom smislu se i pregovara", ističe direktor ŠC-a Višnjik dodajući kako koncert Prijovićeve nije, kako su preneli mediji, trebalo da bude u maju ove godine, budući da još ne znaju jkada bi nastupila u Zadru, a to će se znati kad se usaglase detalji ugovora.

"Juče sam dogovorio sa slovenskom grupacijom veliki rok koncert, a ugovor bi trebalo potpisati do kraja nedelje. To je izvesno", zaključuje Karlović.

Višnjik je, pak, na svojoj mrežnoj stranici napisao kako će se od marta do maja tekuće godine održati tri estradna spektakla, te su time najavili koncerte Severine, Jelene Rozge i Lord of the Dance.

Gradonačelnik Dukić se u ponedeljak uveče oglasio o mogućoj zabrani koncerta pevačice Aleksandre Prijović u Višnjiku, nakon što se o tome podigla medijska pompa, na nacionalnom nivou.

Pre toga nije odgovarao na novinarska pitanja u vezi sa saznanjima kako je odbio organizatore koncerta i to opravdao tvrdnjom da "nema slobodnih termina" u Krešinom domu.

"Živimo u slobodnom društvu gde svatko sluša muziku kakvu želi. Protiv sam svake vrste zabrane i iznenađuju me ovakve konstrukcije u pojedinim medijima. Ne bavim se organizacijom koncerata i ne razumem zašto se tolika fama digla oko toga. ŠC Višnjik ima svoju upravu i svoju poslovnu politiku koja samostalno odlučuje o programu i komercijalnim sadržajima, pa i onima koji se meni lično ne sviđaju. Lično, nisam ljubitelj te muzike niti bih išao na takav koncert i to je sve što imam reći o tome", rekao je Dukić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.