Približio je Srbiji svet i Evropu, a da li mu se država na pravi način odužila?

Izvor: B92, 17.Sep.2019, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Približio je Srbiji svet i Evropu, a da li mu se država na pravi način odužila?

On je napisao himnu ustaničke Srbije, bio je prvi srpski ministar prosvete, njegove izreke su i danas akutuelne. Približio je Srbiji Evropu i svet. U Beogradu i srpskoj kulturi ostavio je neizbrisiv trag.

Bio je reformator, prosvetitelj - Dositej oBradović. Zadužbina "Dositej Obradović" organizuje danas svečani program "Beograd-stopama Dositeja" danas povodom 280 godina od rođenja ovog prosvetitelja i 15 godina od svog osnivanja.

U "Jutru" na TV Prva gostovala >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je upravnica te zadužbine Mirjana Dragaš koja je između ostalog, govorila i o tome da li se Srbija na pravi način odužila tom velikanu.

Ona je rekla da se u školama ne uči dovoljno o ovom srpskom velikanu.

Pogledajte više u prilogu:

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.