Preminuo najpoznatiji negativac Holivuda

Izvor: B92, 20.Feb.2024, 17:42

Preminuo najpoznatiji negativac Holivuda

Poznati glumac Pol D'Amato preminuo je u 76. godini nakon četvorogodišnje borbe s progresivnom supranuklearnom paralizom, retkom bolešću mozga.

Rođen je u Vorčesteru, a još kao tinejdžer sa 14. godina počeo je da radi u pozorištu, kao pomoćni radnik, kada je i poželeo da postane glumac.

Pohađao je koledž Emerson u Bostonu, gde se pojavljivao u pozorišnim predstavama i igrao u hokejaškom timu.

Proslavio se ulogom u filmu "Slap Shot" iz 1977, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u kojem se pojavio kao glavni negativac. Nakon toga se pojavio u filmovima "The Deadliest Season"(1977. TV film), "The Deer Hunter" (1978), "Firepower" (1979) i "Heaven's Gate".

Njegovo pojavljivanje u filmu "Slap Shot" poslužilo je kao osnova umetniku Džonu Barniju za izvođenje lika iz stripa Volverin. Od 1980. njegovu filmsku, ali i pozorišnu karijeru obeležiće samo uloge negativaca u raznim ostvarenjima, zbog čega je prozvan najpoznatijim negativcem Holivuda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Preminuo glumac Pol D’Amato, koji se proslavio ulogama negativaca

Izvor: Danas, 20.Feb.2024

Glumac Pol D'Amato preminuo je u 75. godini života. On je, kako prenosi „Telegraf“, preminuo nakon četvorogodišnje borbe sa progresivnom supranuklearnom paralizom, retkom bolešću mozga.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.