Poznati voditelj na udaru kritika: Sladoled je za homoseksualce

Izvor: B92, 28.Dec.2016, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poznati voditelj na udaru kritika: "Sladoled je za homoseksualce"

Britanski voditelj, pisac i novinar Ričard Hamond, najpoznatiji kao jedan od voditelja emisije o automobilizmu, izjavio je da jedenje sladoleda nije za strejt muškarce.

Tokom epizode “Amanzon’s The Grand Tour”, Hemond je rekao je da ”ima nečega gej u tome da odrasli muškarci jedu sladoled”, prenosi Bi-Bi-Si.

Voditelji emisije “Top Gear” su raspravljali o modelu Rols Rojsa pred publikom u studiju, kada je Hamond izjavio da ne jede sladoled jer je strejt.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Komentar je dobio podršku publike, dok se njegovom kolegi Džeremiju Klarksonu nije dopao, pa ga je upitao da li onda veruje da su sva deca gej, jer su oni najveći ljubitelji sladoleda.

Hamondova bizarna rečenica je brzo naišla na osudu i podsmeh od strane LGBT predstavnika na internetu.

“Zaista je perverzan svet kada svakodnevno zadovoljstvo, kao što je sladoled, postane homofobna aluzija”, napisao je jedan od predstavnika.

Iz grupe za prava LGBT zajednice “Stounvol” navode da je Hamond namerno na taj način odabrao reči kako bi se podsmevao i omalovažavao.

Ni Hamond ni producenti emisije“The Grand Toru” se nisu oglasili povodom ovoga.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Britanski voditelj na udaru kritika: Sladoled je za gejeve

Izvor: N1 televizija, 29.Dec.2016, 12:41

Britanski voditelj, pisac i novinar Ričard Hamond, najpoznatiji kao jedan od voditelja emisije o automobilizmu, izjavio je da jedenje sladoleda nije za strejt muškarce...Tokom epizode “Amanzon’s The Grand Tour”, Hemond je rekao je da ”ima nečega homoseksualnog u tome da odrasli muškarci jedu...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.