Poznati glumac u 90. godini doneo odluku: Povlačim se, ne mogu ni da hodam kao nekada

Izvor: B92, 22.Sep.2023, 13:42

Poznati glumac u 90. godini doneo odluku: "Povlačim se, ne mogu ni da hodam kao nekada"

Zvezda bezbroj kultnih filmova Majkl Kejn navodno je snimio svoj poslednji film u karijeri.

Glumac je i ranije najavljivao da će se povući, ali se uvek vraćao na filmsko platno.

"Sada sam recimo u penziji“, počeo je on u intervjuu za Telegraf.

"Međutim, tada nisam imao 90 godina. Sada imam 90 prokletih godina i ne mogu dobro da hodam i sve što uz to ide", objasnio je on.

U svom (za sada) poslednjem filmu "The Great Escaper", Kejn glumi Bernarda >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Džordana, veterana Drugog svetskog rata, koji beži iz staračkog doma da bi prisustvovao obeležavanju 70. godišnjice Dana D u Francuskoj.

"Napravio bih scenu samo jednom, a onda bih pao“, dodao je on.

Oskarovac je ranije nagovestio moguće penzionisanje 2021. godine, tvrdeći tada da će mu "Best Sellers" biti poslednja uloga.

"Dve godine sam bez posla i imam probleme sa kičmom, što utiče na noge. Tako da ne mogu dobro da hodam. Nema baš nikakvih scenarija da glavni lik ima 88 godina", rekao je tada u emisiji "Kermode" radija BBC.

Film će u bioskope u Velikoj Britaniji stići 6. oktobra.

Poznati glumac debitovao je u filmu "Brdo u Koreji" 1956. godine, nominovan je za šest Oskara, osvojivši nagradu za najbolje sporedne muške uloge u "Hannah and Her Sisters" 1986. te 1999. u "The Cider House Rules".

Neki od najpoznatijih filmova u kojima je glumio su: "Miss Congeniality," "Alfie," "The Muppet Christmas Carol," "Interstellar," te naravno legendarni lik Alfreda Pennywortha u trilogiji o Batmanu Christophera Nolana, "Batman Begins" (2005), "The Dark Knight" (2008) i "The Dark Knight Rises" (2012).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Glumačka legenda donela odluku: ‘Sada je gotovo, povlačim se. Pa imam prokletih 90 godina‘

Izvor: Danas, 22.Sep.2023

Legendarni britanski glumac Majkl Kejn (Michael Caine) najverovatnije je upravo završio poslednji film svoje karijere. Zvezda nebrojenih kultnih projekata to je otkrio tokom nedavnog intervjua za Telegraf, prenosi Jutarnji list.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.