Poznata holivudska lepotica stavlja ulje na stidne dlačice – i vi ćete kada vidite koliko je korisno

Izvor: Telegraf.rs, 09.Mar.2017, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poznata holivudska lepotica stavlja ulje na stidne dlačice – i vi ćete kada vidite koliko je korisno

Ema Votson je otkrila da u okviru svog bjuti režima redovno stavlja ulje na svoje stidne dlačice, a stručnjaci kažu da to uopšte nije loša ideja i da ne šteti zdravlju, naprotiv.

"Redovno stavljam ulje na svoju kosu, obrve ali i stidne dlačice", izjavila je ona.

Koristeći ulje za sve svrhe na kosi i trepavicama nije toliko ludo kao što zvuči, ali predeo stidnih dlačica i nije toliko uobičajeno mesto.

Međutim, dermatolozi tvrde da postoje određene prednosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << za intimne delove koje se ne zaustavljaju samo na hidraciji kože.

Foto: Tanjug/AP/Jon Furniss/Invision

"Ulja koja imaju antiupalna svojstva mogu da smanje iritacijum ulja sa antibakterijskim svojstvima mogu da smanje razvoj bakterija, a pojedina ulja čak mogu i da povećaju rast ćelija", tvrdi dermatolog Sedžal Šah.

Ona dodaje da su ovakva ulja odlična za žene koje imaju urasle dlake i folikulitis.

Šah preporučuje grožđano ulje i ulje jojobe.

Pre nego što se odlučite za ovaj bjuti tretman, postoje određene stvari ne koje bi trebalo da obratite pažnju.

"Koža u ovom intimnom predelu je osetljivija i zato pazite da na nju ne stavite sastojke koji bi mogli da dovedu do njene iritacije ili upala. Ako se koža upali ili počnete da osećate svrab ili peckanje, možda imate alergijsku reakciju na taj proizvod", dodaje Šah.

Najbolje bi bilo da proizvod testirate na malom delu kože pre nego što ga nanesete na ostatak tela.

Takođe, nikako nemojte nanositi ulje u unutrašnjost vagine, već samo na spoljašnji deo gde se nalaze stidne dlačice.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.