Potpuna ludost ili iskazivanje zahvalnosti?

Izvor: B92, 26.Jun.2013, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpuna ludost ili iskazivanje zahvalnosti?

Indijski novinar Narajan Pergaien našao se na udaru kritike nakon što se pojavio na televiziji izveštavajući iz poplavom uništene države Utarkhand sedeći na ramenima jedne od žrtava.

Međutim, novinar tvrdi da njegov potez nije znak nepoštovanja prema žrtvama već upravo suprotno. Naime, muškarac na čijim leđima sedi hteo je da mu iskaže poštovanje jer nikada u životu nije upoznao nekoga toliko važnog.

Video se pojavio ranije ovog meseca na društvenim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mrežama i izazvao je lavinu negativnih reakcija, a neki njegov poziv smatraju „sramoćenjem novinarstva“. Drugi, međutim, tvrde da je reč o neoprostivoj „gluposti novinara“ koji nije želeo da se pokvasi.

Ipak, novinar koji iza sebe imaju karijeru dugu 20 godina, u intervjuu je priznao da je njegov potez bio nepromišljen, ali okrivio je i kamermana koji je trebalo da ga snima od struka naviše.

„Ovo nije bila moja ideja, ali muškarac me je pozvao u svoj dom i zamolio me da izveštavam o njihovoj nesreći. Pomogli smo im sa malo hrane i novca, a on je hteo da mi se zahvali na ovaj neobičan način“, rekao je novinar i dodao da to nikako nije opravdanje za ono na šta je pristao.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Potpuna ludost ili iskazivanje zahvalnosti?

Izvor: B92, 26.Jun.2013

Indijski novinar Narajan Pergaien našao se na udaru kritike nakon što se pojavio na televiziji izveštavajući iz poplavom uništene države Utarkhand sedeći na ramenima jedne od žrtava...Međutim, novinar tvrdi da njegov potez nije znak nepoštovanja prema žrtvama već upravo suprotno. Naime, muškarac...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.