Život

Sreda, 26.06.2013.

15:50

Potpuna ludost ili iskazivanje zahvalnosti?

Indijski novinar Narajan Pergaien našao se na udaru kritike nakon što se pojavio na televiziji izveštavajući iz poplavom uništene države Utarkhand sedeći na ramenima jedne od žrtava.

Izvor: Index.hr

Default images

Međutim, novinar tvrdi da njegov potez nije znak nepoštovanja prema žrtvama već upravo suprotno. Naime, muškarac na čijim leđima sedi hteo je da mu iskaže poštovanje jer nikada u životu nije upoznao nekoga toliko važnog.

Video se pojavio ranije ovog meseca na društvenim mrežama i izazvao je lavinu negativnih reakcija, a neki njegov poziv smatraju „sramoćenjem novinarstva“. Drugi, međutim, tvrde da je reč o neoprostivoj „gluposti novinara“ koji nije želeo da se pokvasi.

Ipak, novinar koji iza sebe imaju karijeru dugu 20 godina, u intervjuu je priznao da je njegov potez bio nepromišljen, ali okrivio je i kamermana koji je trebalo da ga snima od struka naviše.

„Ovo nije bila moja ideja, ali muškarac me je pozvao u svoj dom i zamolio me da izveštavam o njihovoj nesreći. Pomogli smo im sa malo hrane i novca, a on je hteo da mi se zahvali na ovaj neobičan način“, rekao je novinar i dodao da to nikako nije opravdanje za ono na šta je pristao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Nova pravila

Putnici iz Srbije neće moći u EU bez ovog odobrenja

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (NATAS) podsetila je danas da će srpski putnici od 2025. godine morati da se prijave na Evropski sistem za odobravanje putovanja ETIAS kako bi dobili neophodno "putno odobrenje" za ulazak u zemlje članice EU.

13:35

30.5.2024.

1 d

Podeli: