Izvor: Nezavisne Novine, 06.Mar.2017, 09:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posni recepti

Ukoliko se vaša porodica pridržava posta, predlažemo vam da za svoje ukućane pripremite salatu sa boranijom i bademom ili jelo od pirinča sa povrćem i plodovima mora

Za 4 osobe potrebno je:

Operite i očistite mahune, stavite je u kipuću vodu i kuvajte 10 minuta. Dok se kuva, u tiganju zagrijte ulje na umjerenu temperaturu i dodajte krupnije isječen bijeli luk i polovine badema, da se prži oko 30 sekundi, miješajte sve vrijeme da ne zagori. Izvadite >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << mahune iz vode i ocijedite. U manjoj posudi pomiješajte bijeli luk i badem sa limunovim sokom, maslinovim uljem i morskom solju. Dobro promiješajte. Mahune sipajte u veću posudu za salatu, pa prelijte mješavinom iz posude, dobro promiješajte. Servirajte hladno.

Za 4 osobe potrebno je:

Očistite i skuvajte plodove mora, kao i pirinač, blanširajte grašak. Očistite i isjeckajte praziluk na kolutove. U većem tiganju, najbolje u voku, umjereno zagrejte ulje i propržite zajedno pirinač, morske plodove, grašak i praziluk, sve vrijeme miješajte. Zatim dodajte soja sos i kari, dobro promiješajte i pržite još minut, dva, ako je potrebno posolite i poslužite odmah dok je toplo.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.