Poslušajte: Fotograf zabeležio jedan od najneobičnijih zvukova

Izvor: B92, 07.Jan.2017, 21:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslušajte: Fotograf zabeležio jedan od najneobičnijih zvukova

Turisti širom sveta odavno uživaju u vizualnim čarima polarne svetlosti, ali je do sada niko nije čuo. Ipak, edan fotograf iz Švedske nedavno je objavio audio snimak sa čudnim zvucima koje je čuo tokom posmatraja aurore.

Aurora borealis privlači na hiljade posetilaca širom sveta, koji uživaju u njenim fascinantnim bojama.

Upravo iz tog razloga jedna je od omiljenih tema fotografa, a njenim čarima nije odoleo ni Oliver Rajt. On je nedavno na svoj sajtu objasnio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je tokom posmatranja polarne svetlosti čuo neobične zvuke, koji su dolazili iz pravca električnih kablova u vreme snažnih solarnih vetrova.

Stručnjaci navode da je najverovatnije reč o "elektrofonskoj transdukciji", koja predstavlja "pretvaranje elektromagnetne energije u mehaničke pokrete", prenosi Lonely Planet.

Dodatna istraživanja će svakako biti sprovedena, a do tada možete uživati u zvucima koje je Rajt zabeležio svojim ajfonom:

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Severna svetlost je predivna, a sada je po prvi put neko uspeo i da snimi njen zvuk! (VIDEO)

Izvor: BKTV News, 07.Jan.2017

Turisti širom sveta odavno uživaju u vizualnim čarima polarne svetlosti, ali je do sada niko nije čuo. Do sada...Aurora borealis privlači na hiljade posetilaca širom sveta, koji uživaju u njenim fascinantnim bojama...Upravo iz tog razloga jedna je od omiljenih tema fotografa, a njenim čarima...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.