Život

Subota, 07.01.2017.

19:25

Poslušajte: Fotograf zabeležio jedan od najneobičnijih zvukova

Turisti širom sveta odavno uživaju u vizualnim čarima polarne svetlosti, ali je do sada niko nije čuo. Ipak, edan fotograf iz Švedske nedavno je objavio audio snimak sa čudnim zvucima koje je čuo tokom posmatraja aurore.

Izvor: Lonely Planet

Poslušajte: Fotograf zabeležio jedan od najneobičnijih zvukova
Foto: Thinkstock

Aurora borealis privlači na hiljade posetilaca širom sveta, koji uživaju u njenim fascinantnim bojama.

Upravo iz tog razloga jedna je od omiljenih tema fotografa, a njenim čarima nije odoleo ni Oliver Rajt. On je nedavno na svoj sajtu objasnio da je tokom posmatranja polarne svetlosti čuo neobične zvuke, koji su dolazili iz pravca električnih kablova u vreme snažnih solarnih vetrova.

Stručnjaci navode da je najverovatnije reč o "elektrofonskoj transdukciji", koja predstavlja "pretvaranje elektromagnetne energije u mehaničke pokrete", prenosi Lonely Planet.

Dodatna istraživanja će svakako biti sprovedena, a do tada možete uživati u zvucima koje je Rajt zabeležio svojim ajfonom:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: