Portparol Vatikana podneo ostavku: Najbolje da sveti otac ima slobodu

Izvor: B92, 31.Dec.2018, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Portparol Vatikana podneo ostavku: Najbolje da sveti otac ima slobodu

Porptarol Vatikana Greg Berk i njegova zamenica Paloma Garsija Ovehero podneli su ostavke koje je papa danas prihvatio, saopštio je Vatikan.

"U tranziciono vreme za odnose Vatikana s javnošću, smatramo da je najbolje da Sveti otac ima punu slobodu u stvaranju novog tima", naveo je Berk na Tviteru.

Papa Franja je kao privremenog portparola imenovao Alesandra Djisotija, člana kancelarije za odnose s javnošću.

Franja je nedavno napravio izmene u vatikanskim medijskim poslovima, tako što je smenio dugogodišnjeg urednika vatikanskih novina i imenovao novog direktora sadržaja za sve vatikanske medije.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Mislimo da je najbolje da sveti otac sastavi novi tim"

Izvor: B92, 31.Dec.2018

Portparol Vatikana Greg Burke i njegov zamenik Paloma Garsija Ovehero podneli su iznenada ostavke, koje je papa Franja prihvatio...Na svom Tviter nalogu Burke je napisao da su njegov zamenik i on podneli ostavke koje stupaju na snagu 1. janaura, preneo je AP..."U vreme tranzicije u komunikacijama Vatikana,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.