Ponižavanje i gnusni snimci nisu svima uznemirujući: Kako da se učlanim?

Izvor: B92, 09.Mar.2021, 20:59

Ponižavanje i gnusni snimci nisu svima uznemirujući: "Kako da se učlanim?"

Srpsku javnost je nedavno uzburkala vest da je otkrivena grupa na društvenoj mreži Telegram, čiji su članovi 36.000 muškaraca sa Balkana, a u kojoj se dele intimne fotografije i video-snimci njihovih bivših partnerki, ali i lični podaci - naravno, bez pristanka.

Ovu grupu je raskrinkala Staša Ivković iz Vršca, koja je saznala za čet sobu pod nazivom "Nišlijke" kada se njeno ime spomenulo u toj grupi.

Kako navodi, u tim grupama se članovi raspituju koliko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << košta seks sa ženama koje se pominju, nazivaju ih degradirajućim imenima, objavljuju njihove lične podatke, ali i postavljaju intimne fotografije - a većina njih nastala je bez saglasnosti žena koje su snimane.

Nakon što je ukazala na grupu "Nišlijke", Staša je dobila niz uznemirujućih poruka u inboks.

"Pretili su mi da mi je ovo najveća greška u životu, da će me sravniti sa zemljom… Prete i mojoj drugarici sa Instagrama koja nema nikakve veze sa tim, samo zato što su je videli na mom profilu. Međutim, ne kajem se ni sekund", izjavila je za Prvu TV.

Ne samo što je ovde u pitanju zadiranje u tuđu privatnost, već i krivično delo, pa je i Upravi kriminalističke policije dat nalog da istraži ceo slučaj.

Uvek postoje i "oni drugi"

Ova gnusna Telegram grupa i ovakvo ponašanje naišli su na osudu velikog dela javnosti. Međutim, i dalje postoje "oni drugi".

U tekstu na našem portalu koji se bavi ovom temom neki od čitalaca poslali su komentare iz kojih se može zaključiti da ne vide ništa loše u deljenju intimnih podataka i video-snimaka.

"Gde mogu da se učlanim u ovu grupu?", "Je l' ima za Beograd?", "Kako da se učlanim u grupu? Pitam za druga", samo su neki od komentara koji ilustruju ovakvo razmišljanje.

I na društvenoj mreži Tviter, na kojoj je Staša i pokrenula celu priču, ima sličnih objava.

"Samo ja ne znam koje krivično delo je bilo šta od ovoga... šta god se objavi ili pošalje u čet je dostupno", pita se jedan korisnik Tvitera, kome je Staša odgovorila samo "Ništa se vi ne sekirajte".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Mladić koji je navodno osnovao grupu na Telegramu: "Ne znam zašto me sada smatraju nekim manijakom"

Izvor: B92, 10.Mar.2021, 10:24

Već nekoliko dana ne prestaje bura reagovanja na vest da je jedna devojka u Srbiji raskrinkala grupu na društvenoj mreži Telegram, čiji su članovi 36.000 muškaraca sa Balkana, a u kojoj se dele intimne fotografije i video-snimci njihovih bivših partnerki...Dele i lične podatke i naravno, sve...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.