Počinje bitka: Sinovi čuvene dive bore se za milionsko nasleđe

Izvor: B92, 08.Jul.2023, 20:35

Počinje "bitka": Sinovi čuvene dive bore se za milionsko nasleđe

Četiri sina čuvene pevačice Arete Frenklin suočavaju se sa epskom sudskom bitkom oko njena dva rukom pisana testamenta, uključujući i onaj pronađen u jastuku na kauču, pet godina nakon što je ona umrla od raka pankreasa u 76. godini.

Naime, slavna umetnica nikada nije formalizovala svoje želje, odnosno, nije imala formalni testament u trenutku kad je umrla 2018. godine.

Tako da su sada, pet godina nakon njene smrti, poslednje želje muzičke superzvezde predmet >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << spora.

Ovo neobično suđenje počinje sledećeg ponedeljka kako bi se utvrdilo koji će od dva rukom pisana testamenta, uključujući i jedan pronađenu u jastucima na kauču, reći kako da se postupa sa njenom imovinom.

Kraljica soula je imala četiri sina i bilo je pokušaja da se napravi zvaničan testament, pogotovo pošto je godinama imala zdravstvenih problema, ali do toga nikad nije došlo.

Ali prema zakonu Mičigena, i dalje je moguće tretirati druge dokumente – sa škrabotinama, iscrtanim i teško čitljivim delovima.

Spor uključuje jednog sina protiv dvojice drugih. Ted Vajt II veruje da bi papiri iz 2010. trebalo da uglavnom kontrolišu imanje, dok Kecalf Frenklin i Edvard Frenklin favorizuju dokument iz 2014. godine.

Oba su otkrivena u kući pevačice u predgrađu Detroita, mesecima nakon njene smrti od raka pankreasa 2018. godine.

“Ovo se može rešiti bilo kada, na stepenicama, na pola suđenja. I nadamo se da će biti. Odlazak na suđenje je rat”, rekao je za američke medije Pat Simasko, koji je specijalizovan za testamente i imanja i predaje pravo na Pravnom koledžu Državnog univerziteta u Mičigenu.

Frenklinova je decenijama bila velika svetska zvezda, posebno poznata po hitovima kao što su „Think“, „I Say a Little Prayer“ i „Respect“.

Tretirali su je kao člana kraljevske porodice kada je umrla, a njeno telo je prevezeno u mrtvačkim kolima marke “kadilak” iz 1940. godine u muzej u Detroitu, koji je posetilo na hiljade ljudi.

“Ona je jednostavno bila narodna diva”, rekao je tada sociolog Majkl Erik Dajson, objašnjavajući fenomen Arete Frenklin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.