Piloti su sahranili mehaničara, a on se pojavio na fotografiji

Izvor: B92, 18.Maj.2017, 08:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Piloti su sahranili mehaničara, a on se pojavio na fotografiji

Fotografija iz videa na kraju ovog teksta prikazuje pilote i mehaničare jedinice Ser Viktora Godara, vazduhoplovnog maršala Britanskog ratnog vazduhoplovstva.

Prilikom jednog leta 1935. godine, Godar je imao veoma neobično iskustvo, tokom koga mu se učinilo da je proletao kroz nekakav vremenski procep i neko vreme leteo u, kako će kasnije to protumačiti, u vremenu četiri godine udeljenom u budućnosti.

Kada je 1975. godine, kao već penzionisani pilot, objavio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << priču o jednoj fotografiji, koju je dugo nije nikome pričao, saznalo se da let od pre četiri decenije nije bio njegov prvi susret sa onostranim.

Reč je o zvaničnoj grupnoj fotografiji njegove ekadrile iz 1919. godine, na kojoj nešto baš i nije bilo u redu. Tačije, na njoj se, u pozadini, pojavilo jedno lice "viška".

Mehaničar Fredi Džekson poginuo je dva dana pre nego što je fotografija nastala, tako što ga pogodio propeler aviona. A sama fotografija je nastala baš na dan kada je održana Fredijava sahrana.

Njegovi drugovi iz jedinice naknadno si ispričali priču po kojoj se Džakson tada pojavio da bi se poslednji put oprostio od njih, budući da je eskadila nedugo potom raspuštena.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.