Pevačica u suzama otkrila: Dete mi maltretiraju zbog disleksije VIDEO

Izvor: B92, 22.Apr.2023, 15:57

Pevačica u suzama otkrila: "Dete mi maltretiraju zbog disleksije" VIDEO

Američka pevačica i voditeljka Keli Klerkson je u nedavnom intervjuu otkrila da je njena kćerka maltretirana u školi jer boluje od disleksije. Kako je objasnila, potreslo ju je kada je saznala da njenu 8-godišnju kćerku u školi maltretiraju jer ne zna dobro da čita kao ostala deca iz razreda.

Glumac, reditelj i pisac Henri Vinkler (77) koji takođe celog života boluje od disleksije rekao joj je da svako peto dete ima ovu dijagnozu i da je devojčica sada "deo plemena". >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Pogledao je u kameru i poručio devojčici da način na koji čita nema nikakve veze s njenim sposobnostima.

Prema istraživanju koje je objavio Univerzitet Jejl, disleksija pogađa 20 odsto stanovništva i obuhvata gotovo 90 odsto dece s poteškoćama u učenju. Takođe je najčešća od svih neurokognitivnih poremećaja. Iako osobe s disleksijom sporije i otežano čitaju, često vrlo brzo i kreativno misle, objašnjavaju stručnjaci.

Keli Klerkson je mama dvoje dece koja i inače u javnosti često otvoreno govori o izazovima roditeljstva, a naročito otkad je postala samohrana majka. Iako joj je nakon razvoda teže nego pre, kaže da uvek proverava s njima što proživljavaju i neprestano je tu za njih.

''Najvažnije je komunicirati s njima i biti na njihovoj strani bez obzira na to što prolaze. Deci je potrebna naša podrška, u bilo kojem trenutku i toga se uporno držim kao majka'', otkrila je jednom prilikom, prenosi index.hr.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.